Fuat Oktay, açılış ve belediye programlarına katılmak için geldiği Ankara'da bir takım açıklamalarda bulundu.

AKP Akyurt İlçe Teşkilatıyla Akyurt Belediye Toplantı Salonu'nda AKP'lilerle buluşan Oktay, burada yaptığı konuşmada, hükümetin yürüttüğü çalışmaların yanı sıra vatandaşın talep ve sorunlarıyla da birebir ilgilendiğini ve bunları çözdüğünü iddia etti.

Oktay, esnaf ziyareti sırasında bir vatandaşın doğal gazla ilgili sorununu dile getirdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Ben de orada şunu söyledim, bin metreküpü 60 dolar olan ve hatta bir ara 30 dolara kadar inen evimizde yaktığımız doğal gazın, daha geçen haftalarda 3 bin 500 dolara kadar çıktığını düşünün. Şu an 2 bin 500 dolarda ve nereye gideceğini de bilmiyorsunuz. Bu kadar da bir belirsizlik var. Şimdi ne alakası var? Bu sizin evinizde yaktığınız, diğer tarafta bir sanayicimizin veya bir KOBİ'nin kendi iş yerinde kullandığı doğal gazı veya enerjiyi, elektriği birebir etkileyen bir olay. Şimdi Türkiye'nin kendi kaynakları olmadığına göre tamamını dışarıdan alan bir ülke ve tek bir yılda ilave maliyet 50 milyar dolar yaklaşık. Türkiye gibi ülkeler için bu kolay bir kaynak değil. Bir yılda beklemediğiniz şekilde sadece enerji maliyetlerine 50 milyar dolarlık yaklaşık ilave bir maliyet biniyor. Ama Cumhurbaşkanımız şunu söylüyor net olarak, 'Ben bunu vatandaşımıza yansıtmayacağım. Elimden geldiği kadar bunu vatandaşıma yansıtmayacaksınız.' Bize en büyük net talimatı budur. Onun için de zaten evlerde bugün fazla olduğunu bildiğimiz yine o faturaların, ödenen faturaların her 80 lirasını hükümet olarak biz ödüyoruz ki o 3 bin 500 dolara çıkan şeyi yansıtmayalım diye."