Fuat Oktay’ın açıklamalarından ana konu başlıklarına bakıldığında; hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğini, Hatay Havalimanı’nın açıldığını, depremin olduğu andan itibaren 1 ay süresince tüm görüşmelerin ücretsiz olacağını belirtti.
Fuat Oktay’ın AFAD merkezinden yaptığı açıklamalar şu şekilde:
Binalardan uzak durulmalı
Artçı sarsıntılar devam ediyor. Belirli bir süre daha devam edeceğe benziyor. Onun için ısrarla hasarlı olan, yıkılacak olan binalardan uzak durulmasını talep ediyoruz. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor.  230 bin binanın hasar tespit ekiplerince incelendi.
Hatay havalimanı açıldı
Hatay Havalimanı vardı, oranın bakım onarımı hızlı bir şekilde yapıldı ve açıldı. Uçaklarımız havalimanına inmek üzere havadalar. Artık tahliyeyi ve ayni yardımları oradan yapabileceğiz.
Kontrollü biçimde elektrik ve doğal gaz verilmeye devam ediliyor
Bölgeye kontrollü elektrik ve doğal gaz vermeye devam ediyoruz. İkincil bir afete maruz kalmamak için kontrollü devam ediyoruz. Orada herhangi bir binada hasar varsa oraya enerji verilmesi çok sıkıntılı olabiliyor. 
1 ay boyunca tüm görüşmeler ücretsiz
Haberleşmenin sağlanmasıyla ilgili çalışmalar yapılsa da operatörlerle görüşerek bir karar aldık. GSM operatörleri Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, depremin olduğu andan itibaren bir aylık süre için tüm görüşmeleri ücretsiz sağlayacak. Bu sürece destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Zaman dayanışma zamanı.
Refakatsiz çocuklar
Tek bir çocuğumuzu bile yalnız bırakmak istemiyoruz. Devletin şefkat elini tüm hayatı boyunca o çocuğumuza hissettirmek istiyoruz. Milletimizle birlikte tek yürek, yaraları bir an önce saracağız.