Hitler'in Günlük Hayatı

Ocak 1943'te esir düşen ve Hitler'in emir subayı Günsche ile aynı hücreye yerleştirilen Schwarz, Günsche'nin aktardıklarıyla Nazi liderinin ve rejimin son dönemlerini kaleme almıştır. FSB tarafından yayınlanan belgelerde, Hitler'in son günlerinde öğlene kadar uyuduğu, ardından kahvaltı yaptığı ve telgraflar üzerinde çalıştığı anlatılıyor. Öğleden sonra yapılan toplantılarda ise, saat 16:30 civarında Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Krebs tarafından cephedeki durum rapor ediliyordu.

Akşamları Nasıl Geçiyordu?

Hitler'in akşamları ise saat 21.00-22.00 arasında yemek yediği, daha sonra gece yarısına kadar dinlendiği ve gece 02.00'den 04.00'e kadar tekrar cephelerdeki duruma ilişkin toplantılar düzenlediği aktarılıyor. Sabahın erken saatlerine kadar çalışıp çay içmeye devam ettiği belirtiliyor.

AYM'den yeni "boşanma" kararı! Artık o süre beklenmeyecek AYM'den yeni "boşanma" kararı! Artık o süre beklenmeyecek

İntihar Kararı ve Eva Braun'la Evlilik

Hitler, esir düşmekten kaçınmak ve ne diri ne de ölü yakalanmamak için intihar etmeyi planladığını anlatıyordu. Günsche, Hitler'in intihardan hemen önce Eva Braun'la evlenmesinin tek sebebinin intihar planı olduğunu aktardı. Schwarz, "Hitler evlenmezdi çünkü imparatorluğun Führer'i olarak kendisini mistik bir insan olarak görüyordu" dedi.

Hitler ve Braun'un İntiharı

30 Nisan 1945'te Hitler ve Braun birlikte intihar ettiler. Schwarz, "Cenazeler acil çıkıştan avluya çıkarıldı, ateşe atıldı, benzin dökülerek yakıldı. Günsche, Hitler'in eşinin yüzünü gördü. Bir örtüyle kapalı olduğu için Hitler'in yüzünü görmedi ama bacakları sedyeden dışarı sarkıyordu ve Günsche, Hitler'in botlarını, çoraplarını ve pantolonunu tanıdı" diye aktardı.