genel

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank'tan flaş deprem kredisi! Deprem kredisi ne kadar, kaç TL?

Kahramanmaraş merkez üstü depremler nedeni ile gerek bireysel müşteriler gerekse Kobiler nakit konusunda kredi arayışına geçtiler. Nakit ihtiyacı olan vatandaşların imdadına kamu ve özel bankalar yetişti.

Abone Ol

Kahramanmaraş merkez üstü depremler nedeni ile gerek bireysel müşteriler gerekse Kobiler nakit konusunda kredi arayışına geçtiler. Nakit ihtiyacı olan vatandaşların imdadına kamu ve özel bankalar yetişti.

Depremlerde çok sayıda can kaybının yanı sıra maddi kayıplarda oldu. Gündelik hayatını sürdürebilmek veya ticari hayatına devam etmek isteyen vatandaşlara deprem kredisi adı altında kampanyalar duyuruldu.

Peki deprem kredisi ne kadar, kaç TL? Deprem kredisi kimlere verilecek? İşte detaylar...

DEPREM KREDİSİ NE KADAR? Kamu bankaları, depremden zarar gören vatandaşlara kredi desteği sağlayacak. Yalnızca bireysel müşterilere değil çiftçi ve KOBİ'lere de para desteği verilecek.

VAKIFBANK DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ Vakıfbank, depremden zarar gören kişilere 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli kredi desteği sağlayacak.

GARANTİ BBVA DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ Garanti BBVA müşterilerinin kredi ve kredi kartı borçlarını 6 ay faizsiz başvuru gerekmeksizin erteledi. Ayrıca, depremde hasar alan vatandaşların başvurması durumunda en uygun finansal çözümün bulunacağı duyuruldu.

HALKBANK DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ Halkbank’tan deprem kredisi desteğine ilişkin yapılan açıklamada, “Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını/taksitlerini, tüm kredi kartı borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını talebe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Depremden zarar gören ve talepte bulunan afet bölgesindeki diğer 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilerimizi de bu imkândan yararlandırıyoruz.” sözleri sarf edildi. Halkbank depremden zarar görmüş bireysel müşterilere 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerine 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar banka kredi destek paketleri oluşturdu.

TÜRKİYE İŞ BANKASI DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ İş Bankası Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kredi ve kredi kartı ödemelerini 6 ay ertelediğini duyurdu. Ayrıca depremde vefat eden müşterilerinin bütün bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dâhil olmak üzere silecek.