genel

Zincir Marketlerde Yeni Dönem! Resmi Gazetede Yayınlandı

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte, zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünleri satışı zorunlu hale getirildi.

Abone Ol

Çölyak Vakfı'nın yürüttüğü temasların olumlu sonuçlanmasıyla beraber, bu kapsamda özellikle glutensiz ürünler olmak üzere, ihtiyaca yönelik özel reyonlar açılacak.

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, vakfın yürüttüğü görüşmelerin ardından ortaya çıkan yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir adım atıldığını belirtti.

Bu kararın, glutensiz ürünlerin daha erişilebilir hale gelmesini sağlayarak tüketicilere yönelik bir çözüm sunduğunu düşündüklerini ekledi.

Ayrıca, Eksim Holding'in çölyak hastaları ve glutensiz beslenme tercihinde bulunanlar için Sinangil Gluten Yok markasını geliştirdiği ve bu ürünü tüketicilerle buluşturduğu belirtildi.

Ahmet Demir, bu değerli kararı alan Ticaret Bakanlığı ve sürece katkı sağlayan vakıflara teşekkür etti

Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi ise Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde, büyük zincir marketlerde glutensiz ürün reyonlarının eksikliğini ve çölyak hastalarının ürünlere erişim sorunlarını dile getirdiklerini açıkladı.

Bu kararın, glutensiz ürünlere erişimdeki sıkıntılara çözüm olacağını vurguladı.