genel

Zerdeçal nasıl tüketilirse daha faydalı ve etkili olur?

Abone Ol

Son zamanlarda sağlık üzerindeki etkisi sebebiyle adını sıkça duyduğumuz zerdeçal, bağışıklık için de çok büyük bir güçlendirici role sahip. İltihap kurutmadan depresyona, kansere karşı korumadan sağlıklı sindirime pek çok faydası bulunan zerdeçalın nasıl kullanılacağı ise bu noktada çok önemli. Zerdeçal ne işe yarar? Zerdeçal nasıl yenir? Zerdeçal nasıl kullanılır? Zerdeçal nelere konur? İşte cevabı...

Bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla zerdeçal tüketilmesi gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Balanlı, virüsle mücadelede zerdeçalın bir çözüm olabileceğini ancak bunun düzenli tüketim ile mümkün olduğunu söyledi.

Dr. Balanlı, "Corona virüs sürecinde kesinlikle çözüm olabilir ama tek çözüm olabilecek bir yöntem değil.

Antioksidan özelliğinden dolayı son derece yararlı olabilir.

Çözüm üretebilir, destekler ama mutlaka bu beslenmeyi sürdürmek gerekiyor" diye konuştu.

Zerdeçal nasıl kullanılmalı? Zerdeçalın, yemek ile tüketilebileceğini söyleyen Dr. Balanlı, "Yemeklerin içine katılabilir, çayları yapılabilir.

Günde toz halinde 1 tatlı kaşığı yiyeceklere katılarak alınması gerekiyor.

Zerdeçalı düzenli kullanan ülkelerde, enfeksiyon hastalıklarının daha az gözlemlendiği görülmüştür" dedi.

Bu dönemde çok rağbet gören zerdeçal özellikle çorba, salata ve yoğurta katılarak tüketildiğinde daha faydalı oluyor.

Zerdeçalı etkili olabilmesi için karabiber ile... Dr. Balanlı, zerdeçalın etkili olabilmesi için karabiberle birlikte tüketilmesi gerektiğine de dikkati çekti.

Çünkü zerdeçalın içerisinde bulunan kurkumin, yağda çözünebilen bir bileşendir ve yemeklerle birlikte tüketildiğinde vücuttaki emilimi artar.