genel

Zencefil tüketmenin sağlığa birçok faydası var! İşte şifa deposu zencefilin bilinmeyen faydaları...

Abone Ol

SERBEST RADİKALLERLE SAVAŞIR Hastalığa neden olan serbest radikallerle savaşmak için güçlü bir doğal madde arıyorsanız, zencefil harika bir seçim olabilir.

Zencefilin içerisinde 50'den fazla farklı antioksidan vardır.

Bu nedenle çok çeşitli antioksidan içeren bitkiler, vücuttaki serbest radikallerle daha iyi savaşabilir.

MİDE BULANTISINI GİDERİR Mide bulantısı yaşıyorsanız, mutlaka zencefil tüketmelisiniz.

Zencefil ayrıca soğuk terlemeye ve baş dönmesi gibi durumlarla savaşabilir. Bu rahatsızlıklardan birini yaşıyorsanız o an zencefil çayı içebilir ya da zencefil içerikli şekerler tüketebilirsiniz.

KANSERLE SAVAŞABİLİR Zencefilin içerisinde bulunan aktif bileşenler sayesinde kanser hücrelerine karşı etkli olduğu gösterilmiştir.

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞÜ SAKİNLEŞTİRİR Öksürük ve boğaz ağrısı gibi durumlarda zencefilin iyileştirici özelliğinden faydalanabilirsiniz. Özellikle geçmeyen kuru öksürüğe karşı zencefil çayı içebilirsiniz.

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER Zencefilin içerisinde bulunan gingerol bileşiği, kan basıncını düzenler ve kan pıhtısı riskini azaltmada yardımcı olur. Bu durumda zencefil, kalbi güçlendirme de birebirdir. VÜCUDUNUZU SICAK TUTAR Zencefil, vücuttaki kan dolaşımının artmasına yardımcı olur ve sizi terleterek sıcak tutar. Eğer kendini üşümüz hissedersiniz, ısınmak için zencefil tüketebilirsiniz.

Bilim insanlarının Haziran 2015 yılında yaptıkları çalışmada, zencefilin pankreas kanseri hücrelerine karşı etkili olduğunu keşfetmiştir.

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR Zencefil bağırsak yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Şişkinlik ve sindirim rahatsızlıklarını önlemede yardımcı olabilir.Antioksidan özelliğinin yanı sıra, zencefil vücudun toksinlerden kurtulmasına yardımcı olur ve sizi sağlıklı terlemeye teşvik eder.

Ek olarak, zencefil kolon kanseri hücrelerine karşı da direnç göstermiştir.

İLTİHABI AZALTIR Tip 2 diyabetli bir grup hasta üzerinde, zencefilim iltihabı azalttığı görülmüştür. VÜCUTTAKİ TOKSİNLERİ ATAR Vücudunuzdaki birikmiş toksinleri atmanın en kolay yolu, zencefil tüketmektir.