genel

Zararı faydasından çok olan balık türleri

Abone Ol

Okyanusların kirliliğinden ve kötü şartlarda yetiştirilen bir takım deniz mahsulleri vücudunuza fayda yerine zarar verebilir. Bu nedenle hangi balıkları tüketmeniz gerektiğine dikkat etmeli, denizden her çıkan canlının da sağlıklı olduğunu düşünerek tüketmemeniz gerekir. Kısacası balık alırken türüne dikkat etmeli, bilmediğiniz balıkları almamanızı öneririz. İşte tüketimi tavsiye edilmeyen balık türleri…

Tilapia balığı Bu balık türünün faydasından çok zararı var diyebiliriz. Omega 3 miktarını en az içeren balık türü Tilapia balık türüdür. Aynı zamanda bu balık iltihaba neden olan omega 6 yağ asidi içerir. Yapılan araştırmalar, Tilapia balığının hamburgerlerden daha zararlı olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Havyar Havyar statü sembolinden başka bir şey değildir. İçeriğinde B12 vitamini var olsa da yoğun miktarda tuz oranına sahiptir.

Çiftlik somonu Çiftlik somonunun içerisinde cıva dolu toksinler bulunur. Balık çiftçileri bu balıkların suyuna bakterilerin ölmesi balıklarında yaşamaları için çeşitli maddeler ekliyorlar. Genellikle antibiyotik yüklenen sularda yaşayan balıkları tükettiğinizde vücudunuza tonlarca antibiyotik yüklemesi yapıyor olabilirsiniz.

Pangasius balığı Genel olarak tatlısu balıklarının grubunda yer alır. İçeriğinde antibiyotik barındırmasının yanı sıra Arsenik ve ağır metaller barındırır. Bu balık çoğunlukla en çok kimyasala maruz kalan yemlerle beslenir.

Kılıçbalığı Kılıçbalığı, cıva oranı yüksek en kirli deniz balıkları grubunda yer alıyor. Uzmanlar bu balığı genellikle çocukların ve kadınların tüketmekten kaçınması gerektiğini önemle vurguluyorlar.