genel

Yorgun olmanızın gerçek nedenini biliyor musunuz?

Abone Ol

Her gün zorla yataktan çıkıyor, uykusuzluk çekiyor ve kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz?

Sürekli bu ruh hali içerisinde olmanız özellikle mevsimsel değişikliklerde görülebiliyor. Ancak yorgunluğunuzun altında yatan farklı sebeplerde bulunabilir.

İşte hem beslenme şekliniz hem de günlük hayata dair farklı sebeplerden oluşan yorgunluğun gerçek sebepleri:

- Yeterli miktarda su içmemek Su tüketimi sağlıklı bir yaşam büyük önem taşımaktadır. Eğer vücudunuzdaki su miktarınız yeterli seviyede değilse vücudunuz su kaybeder. Bunun sonucunda da kendinizi yorgun hissedersiniz.

- Güne kahvaltı ile başlamamak Erken kalkmak sizi fazlasıyla yoruyor olabilir ve kahvaltı yapmaya üşeniyor olabilirsiniz. Ancak unutmayın, gün içerisinde enerjinizi ve motivasyonunuzu yüksek tutacak olan en önemli öğün kahvaltıdır. İyi bir kahvaltı ile başlamadığınız bir günde kendinizi iyi hissetmeniz pek mümkün olmayacaktır.

- Sağlıksız beslenme Fast Food ağırlıklı beslenme, karbonhidratlar, şeker ve yağ gibi kısa süreli enerji veren maddelerden oluşurlar. Bu nedenle bu yiyecekleri tükettikten kısa bir süre sonra kendinizi tekrar aç ve yorgun hissederseniz.

- Demir içeriği yüksek gıdalar tüketmemek Halsizlik, demir eksikliği belirtileri arasında yer alan durumlar arasındadır. Bu halsizlik özellikle ilerleyen seviyelerde anemi rahatsızlığıyla daha da ileri seviyeye taşınır. Bu nedenle demir yönünden zengin olan barbunya, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler tüketmeye dikkat etmelisiniz.

- Kafein eksikliği Elbette kafeinini fazla zarar Ancak günde 2 veya 3 bardak kahve içerek yorgunluk hissini az da olsa azaltabilirsiniz.

Birde yaşamsal faaliyetleriniz ile ilgili durumların oluşturduğu yorgunluk nedenleri bulunuyor: - Endişeli bir ruh hali Ortada bir şey yokken oluşabilecek problemleri çok önceden düşünüyor ve olasılıkları hakkında düşünüp sürekli endişe ediyorsanız kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Hayatı biraz akışına bırakmanızda fayda var. Zamanın esiri olmayın!

Hep en iyisini yapma isteği 'mükemmeliyetçilik' Hayatınızda hatalara yer yok ve her küçük problemi gözünüzde büyütüp kendinizi strese sokuyorsanız bu durum kendinizi sürekli yorgun hissetmenize neden olacaktır. Unutmayın, mükemmel insan diye bir şey yoktur.

- Hayır diyememek! Belki de tüm bunların arasında en can alıcı nokta bu 'hayır' diyememek! İnsanları memnun etmek adına sürekli olarak kendinizden ödün vermekten ne zaman vazgeçmeyi düşünüyorsunuz? Eğer sürekli etrafınızdaki insanları düşünerek hareket ederseniz mutlu olmayacak ve kendinizi yorgun hissedeceksiniz. O nedenle hayır demeyi öğrenin.