genel

Yoğun kar yağışı erkenden kapıyı çaldı! İşte o iller..

Yoğun kar yağışı yurdu esir aldı. İstanbul, Ankara, İzmir'de kar beklenip beklenmediği açıklandı. Kar yağışı hakkında tarih geldi. Günlerce devam edecek. Soğuk havalar birden bastıracak. Bazı kentlerde sıcaklıkla eksi seviyelere inecek. Kar yağışı birçok ilde etkisini gösterdi. İşte kar yağacak o kentler..

Abone Ol

Yoğun kar yağışı yurdu esir aldı. İstanbul, Ankara, İzmir'de kar beklenip beklenmediği açıklandı. Kar yağışı hakkında tarih geldi. Günlerce devam edecek. Soğuk havalar birden yurdu etkisi altına lacak. Bazı kentlerd sıcaklıkla eksi seviyelere inecek. Kar yağışı birçok ilde etkisini gösterdi.

Türkiye'de parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Hatay, Osmaniye ve Amasya çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, Ardahan, Bitlis, Hakkari çevreleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunun karla karışık yağmur ve bu illerin yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kilis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek ve karla kaplı kesimlerinde ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve puslu hava olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :  Hatay, Osmaniye ve Kilis civarlarında tahmin edilen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, bu sabah erken saatlerde yerel kuvvetli olması tahmin edildiğinden oluşabilecek risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekildiği konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

ÇIĞ TEHLİKESİ! Doğu Karadeniz’in iç bölgelerinde ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli alanlarında çığ riski olduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gereklidir.

MARMARA  Parçalı bulutlu, güneyi ve doğusunun sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu olacağı değerlendiriliyor. EDİRNE °C, 12°CParçalı bulutlu İSTANBUL °C, 10°CParçalı ve az bulutlu KOCAELİ °C, 11°CParçalı bulutlu TEKİRDAĞ °C, 10°CParçalı bulutlu

EGE  Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu olacağı değerlendiriliyor. A.KARAHİSAR °C, 7°CParçalı bulutlu DENİZLİ °C, 14°CParçalı bulutlu İZMİR °C, 15°CParçalı ve az bulutlu MUĞLA °C, 14°CParçalı ve az bulutlu

AKDENİZ  Parçalı yer yer çok bulutlu, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimlerinin sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Hatay çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı değerlendiriliyor. ADANA °C, 21°CParçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kıyı kesimleri sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı ANTALYA °C, 19°CParçalı ve az bulutlu ISPARTA °C, 11°CParçalı bulutlu MERSİN °C, 19°CParçalı yer yer çok bulutlu

İÇ ANADOLU  Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu olacağı değerlendiriliyor. ANKARA °C, 8°CParçalı bulutlu ESKİŞEHİR °C, 7°CParçalı bulutlu KAYSERİ °C, 8°CParçalı ve çok bulutlu KONYA °C, 6°CParçalı bulutlu

BATI KARADENİZ  Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu kıyı kesimi ile Sinop çevrelerinin hafif yağmurlu olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olacağı değerlendiriliyor. BOLU °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu KASTAMONU °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri hafif yağmurlu SİNOP °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu ZONGULDAK °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ  Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin ve Amasya çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in kaplı yüksek kesimlerinde ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. RİZE °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı SAMSUN °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı TOKAT °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu TRABZON °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU  Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunun karla karışık yağmur, bu illerin yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğusunun kaplı yüksek kesimlerinde ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. AĞRI °C, 6°CParçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı ERZURUM °C, 3°CParçalı ve çok bulutlu MALATYA °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu VAN °C, 5°CParçalı ve çok bulutlu, güney ilçeleri karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU  Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak, güney kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. DİYARBAKIR °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı GAZİANTEP °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı MARDİN °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı ŞANLIURFA °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA  Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi. Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, yer yer 6; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 3,0 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, öğle saatlerine kadar doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5, yer yer 6; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

CNN Türk Meteoroloji danışmanı Orhan Şen sosyal medya hesabından hava durumu tahminlerini belirtti. Şen şu ifadelere yer verdi:  "Bugün sabah Hatay civarında kuvvetli yağmurvar, öğlen durur. Ülke genelinde yağış yok. Sıcaklıklar ortalamanın üzerinde. Persembe günü yağış gelecek" dedi.

İLK CEMRE BUGÜN DÜŞTÜ  Baharın girişine dair bir gelişme söz konusudur. Cemre (Emire,İmre) bugün havaya düştü. Hikayesi: Arap çadırının en dış çemberinde bulunan develerin sobası söndürülurmüs. 7 gün sonra iç çemberdeki küçükbaş hayvanların sobası söndürülür 15 gün sonra en içeki insan çadırın sobası.

"cemre düşmesi" hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme sürecine girildiğini belirtiyor.

Diğer taraftan MGM de 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Hava kar topluyor! Sıcaklıklar düşüşe geçecek. Pek çok bölgede kar yağışı görülecek. Birçok bölgede ise kar yağışı bugün etkisini gösterdi.

HER YER BEYAZ BİR ÖRTÜ OLUŞTURDU Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 63 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Van’ın Edremit ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ulaşımın güçlükle sağlandığı ilçede karla beraber güzel görüntüler de ortaya çıktı. İl genelinde 63 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden de çığ tehlikesi uyarısı yapıldı. Van’da sabah saatlerinde başlayan yağışların öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde etkili olacağını duyuran meteoroloji, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise aralıklı kar yağışı şeklinde olacağı değerlendirildi.

55 yıllık kar rekorunu kıran Ardahan’da kar kütleleri yaklaşık 10 gündür kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.6 Şubat tarihinde son 55 yılın en yoğun kar yağışının etkili olduğu Ardahan’da kar yağışının durmasının ardından Belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürüyor. Kentte 80 personel ve 18 iş makinesiyle temizlik çalışmalarını sürdüren belediye ekipler, son 10 günde, yaklaşık bin 590 kamyon kar şehir dışına ulaştırıldı.

Ana ve ara caddeler başta olmak üzere 7 mahallede vardiyalı şekilde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Kar kütlelerinin olduğu alanı merak ederek ziyaret eden Alican Yıldız, ’’Yaşım 26 ve ben böyle bir kar kalınlığını bugüne kadar görmedim. 6 Şubat’ta yaklaşık 1-1,5 metre yüksekliğinde kar yağışı oldu. Daha temizlenemeyen alanlar da var. Kar kütlelerini görüyorsunuz. Ardahan Belediyesi çalışıyor ama imkanlar yetersiz. İnşallah bir daha bu şekilde kar yağışı olmaz’’ şeklinde konuştu