genel

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! Kimin hangi üniversiteye yerleştiği belli oldu!

İlgili tüm öğrencilerin merakla beklediği YKS yerleştirme sonuçları nihayet açıklandı. Sınava girip yeterli puan aldıktan sonra hangi üniversite ve hangi bölüme yerleştiğini merak eden öğrenciler için öğrenme vakti gelmiş oldu. https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenciler hangi bölüme yerleştiklerini öğrenebilecekler. Olası yoğunlukta tekrar denemeleri gerekiyor. Sınav sonuçlarının pazar günü açıklanması ise dikkat çekti. Öğrenciler haftaya kaldığını düşünmeye başlamıştı.

Abone Ol

Merakla beklenen YKS sonuçları nihayet açıklandı. Öğrenciler yerleştirme sonuçlarını ve hangi üniversitenin hangi bölümüne yerleştiklerini artık öğrenebilecekler. https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden sınav sonuçları artık öğrenilebilir durumda.

Tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı.

Binlerce adayın gözü son dakika açıklamasındaydı. Beklenen 2022 YKS tercih sonuçları açıklaması bugün sabah saatlerinde ÖSYM'den geldi. Böylece binlerce aday, üniversite eğitimi alacakları okulları öğrenmiş oldu. Sonuçlar; sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabiliyor.

2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, puan ve başarı sıralamalarına göre tercih işlemlerini gerçekleştirdi. Bir yükseköğretim kurumu ve bölümüne yerleşen adaylar, üniversiteye kayıt hakkı kazanacak.

YÖK açıklamasına göre üniversite kayıt işlemleri, 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak.