genel

Yine bir boş araziye gıda dökme vakası! Bu sefer sebze değil...

Daha önce gıda fiyatlarını artırmak isteyen provakatörler soğan, domates, patates gibi temel gıda maddelerini boş arazilere dökmüş, bakanlık ise soruşturma başlatmıştı. Bu provakasyonlara bir yenisi daha eklendi ve bu kez daha pahalı bir gıda maddesi boş araziye döküldü.

Abone Ol

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşanan şaşırtıcı olay, vatandaşların ve çevre duyarlılığı olan kişilerin tepkisini çekti. Ormanlık bir alanda, kimliği belirsiz şahıslarca bırakılmış paketler içerisinde tam ve parçalanmış tavukların atıldığı görüldü.

Milas - Yatağan karayolu üzerinde Boğayokuşu bölgesinde mola alan yerel sakinler, karşılaştıkları manzaradan ötürü şok yaşadılar. Ormana terk edilen paketli bütün ve parçalı tavuklar, hem hayvan hakları savunucularının hem de çevre dostlarının kınayarak eleştirdiği bir durum oldu.

Hayvanseverler yaşanan bu durumu, doğaya yapılan bir saldırı ve sokak hayvanlarına yönelik bir haksızlık olarak değerlendirdiler. Onlar, "Bu tavukları sokaktaki canlılara ulaştırmak gerçekten bu kadar zor mu? Doğayı böyle tahrip etmek kabul edilemez. Bu olayın sorumlularının bir an önce bulunup, gereken işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Öte yandan daha önce gıda fiyatlarını artırmak isteyen provakatörler soğan, domates, patates gibi temel gıda maddelerini boş arazilere dökmüş, bakanlık ise soruşturma başlatmıştı.

Bu durum karşısında da harekete geçen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yaşanan olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatarak, konuyu çözmeye yönelik adımlar attı.