genel

Yıllar önce FETÖ elebaşı Gülen'in kurduğu Vakfın verdiği ödülü reddeden ileri görüşlü ünlüler ve çarpıcı açıklamaları!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yıllar önce kurduğu Gazeteci-Yazarlar Vakfı'nın vermek istediği ödülleri almayıp, daveti reddeden sanatçı ve gazetecilerin çarpıcı açıklamaları....

Abone Ol

1994 yılında Fetullah Gülen’in kurduğu ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nı hatırlarsınız. Takvimler 2000 yılını gösterirken GYV, sanat sektöründe 25. yılını tamamlayan isimlere özel bir ödül vermek istedi…

Vakfın Basın Bölüm Başkanı Erkam Tufan Aytam “Ödülümüzü sadece iki isim reddetti, Edip Akbayram ve Macide Tanır” diyerek açıklama yaptı ancak o dönem Aydınlık gazetesi, ödül teklif edilen birçok sanatçıya ulaşarak isimlerini açıkladı.

Öncelikle Edip Akbayram, “Bu Cumhuriyet’in aydını olduğum için bu ödülü almadım” diyerek reddetti ödülü.

Devlet Tiyatrolarının en değerli sanatçılarından rahmetli Macide Tanır “Bu ülkede dürüst, namuslu olmak fevkalade oldu. Ben Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleriyle doğdum, onlarla öleceğim” diye açıklama yaptı.

Geçtiğimiz 2016 yılında kaybettiğimiz Yeşilçam’ın jönü Tarık Akan “2-3 senede bir beni çağırıyorlar. Ben hep reddediyorum, bu sene de reddettim. Faks çektiler, ödül verecekleri kişilerin listesini gönderdiler. Bakmadım bile. Benim Fetullahçılarla, dinci gruplarla işim olmaz, yanıma yaklaşamazlar!” dedi…

Esin Afşar’ın ise zaten kabul etmeyeceği düşünüldüğü çin törene davet edilmemiş ancak “Bana teklif gelseydi de Fetullahçıların ödül törenine zaten gitmezdim” demiş Aydınlık muhabirlerine.

Erol Günaydın: “Ben ödül törenlerine kayılmam, politik törenlere zaten katılmam. İlkelerime aykırı. Ne yapacağım ben bu ödülü.”

İlk Türk kadın opera sanatçısı Semiha Berksoy’ın kızı Zeliha Berksoy, annesinin yerine açıklama yaptı: “Annem rahatsız olduğu için muhabirlerle görüşemedi. Teklif geldi, kabul etmedik. Vakfın ne olduğunu biliyoruz.”

Müşfik Kenter: “Teklif geldi, gitmedim. Kabul etmedim.” Yıldız Kenter: “Çok rahatsızdım, dikkatli bakmamıştık zaten. Bizi kim çağırmış dedikten sonra Fetullah Gülen’in vakfın Onursal Başkanı olduğunu öğrendik. Gitmezdim zaten.”

Ferhan Şensoy: “Teklif geldi, kabul etmedim. Gayriciddi bir teklif olduğunu düşündüm. Amaçlarını bildiğimiz vakıf sonuçta.”

Mücap Ofluoğlu: “Teklif geldi, kabul etmedik. Atatürk karşıtlarıyla iş yapmayacağımızı söyledik.”

Göksel Kortay: “Teklif geldi ancak kabul etmedim.”

Listede yer alan ancak bir açıklama yapmayan son sanatçımız Kemal Sunal...