genel

Yeni Tofaş Şahin, Türkiye'ye ayak basacak! Fiyatı açıklandı

Büyük bir hayran kitlesine sahip olan Tofaş Şahin, Temmuz ayında Türkiye'ye ayak basacağı değerlendiriliyor. İşte merak edilen fiyatı..

Abone Ol

Otomobil piyasasında bir dönem satışlarında rekor kıran Tofaş Şahin, şu an bile ikonikliğini koruyor. Türkiye dışında Mısır ve Etiyopya gibi farklı ülkelerde de üretimi yapılmıştı.

Şu an bile Türkiye’de hala kullanıcısı olan Tofaş Şahin modellerinin tıpa tıp aynı üretimi yapıldığı son ülke de Etiyopya olduğu biliniyordu.

Otomobil piyasasında meydana gelen stok sıkıntılarından dolayı Etiyopya yıllardır rafa kaldırdığı Tofaş Şahin üretimine bir kez daha el attı.

Baya bir mola verdikten sonra Tofaş Şahin, Holland Docc ismi ile yeniden trafiğe karıştı. Şunu da söyleyelim. Etiyopya’da üretilen son model Tofaş Şahin'ler ile ülkemizde 2002 yılında üretimi yapılan son Şahinler ile aynı özelliklere ve görünüşe sahip.

Yani motorun kaportasına kadar bir değişikliğin yapılmadığını ifade edebiliriz.

Etiyopya, Holland Docc’a gelen yoğun ilgi sonrasında otomobilin bir de sport versiyonunu üretme kararı aldı.

Şimdi spor versiyon denilince aklınıza çok farklı şeyler gelebilir. Lakin burada Tofaş Şahin’den bahsediyoruz.

Hatırlanacağı üzere ülkemizde bir dönem Doğan görünümlü Tofaş Şahin tarzında bir söylem vardı. Her ne kadar iki otomobil dışarıdan aynı görünse de bazı ufak farklılıklar mevcuttu.

İşte bu farklılıklar Holland Docc ile Holland Docc Sport arasındaki farklılıklarla bire bir aynı.

Başka bir değişle Etiyopya, Türkiye’deki Doğan modelini Holland Docc Sport yani Tofaş Şahin Spor ismi ile satışa sundu.

Otomobilin fiyatı ise neredeyse Şahin ile aynı. Etiyopya’da ön siparişleri alınmaya başlanan Holland Docc Sport için 18 bin dolarlık bir etiket belirlenmiş.

Bu fiyat etiketinin günümüz şartlarında bütçe dostu oluğunu ifade edebiliriz.