genel

Yeni Audi Q6 E-Tron ve SQ6 E-Tron'un Özellikleri Hayrete Düşürdü

Audi elektrikli paketlerine yeni Q6 e-tron ve SQ6 e-tron modellerini dahil etti. Söz konusu modelin yılın yaz aylarının son günlerine doğru kullanıcılarının karşısına çıkması bekleniyor.

Abone Ol

Geçen sene dekor olarak sunulan Q6 E-Tron, üretilmiş formuyla resmen kullanıcısının beğenisine sunuldu. Model, Audi ve Porsche ortaklaşa ürettiği Premium Platform Electric (PPE) formuyla dizayn edilen ilk Audi modeli. 

Araç, Q6 ve SQ6 olarak iki paketle tanıtılıyor. İki seçenekte de 100 kWh batarya gücü yer alıyor.

Audi Q6 e-tron, 382 hp güçle 0'dan 100 km/sa hıza 5,9 saniyede erişebiliyor.

Audi Q6 e-tron, 382 hp güçle 0'dan 100 km/sa hıza 5,9 saniyede erişebiliyor.

SQ6 e-tron ise 483 hp güç üretimi yaparken kalkış denetim desteğiyle kısa zamanda bu güç 510 hp'ye kadar ulaşabiliyor. SQ6 e-tron bu güçle 0'dan 100 km/sa hıza 4,3 saniyede yükselirken maksimum hız ise 230 km/sa.

AYDINLATMA SİSTEMİNDE ÇIĞIR AÇACAK Dünyanın ilk aktif dijital ışık mekanizmasına sahip elektrikli SUV'u olan araçta ince bir tasarımı olan gündüz ve ana aydınlatma mekanizmasının ışık dizaynı kullanıcının tercihine göre düzenlenebiliyor. 

İkinci nesil olarak bilinen dijital OLED arka farlarda, toplam 360 segmentli altı OLED panel, özel olarak tasarlanmış ve oluşturulmuş bir kalibrasyon sağlayarak her 10 milisaniyede yeni bir görüntü üretimi sağlıyor.  Ön ve arka kısımda toplam sekiz adede kadar dijital ışık imzası ile kullanıcılar Q6 e-tronlarını tercihlerine göre aracı kullanabilecekler.

Elektrikli SUV'un iç kısmında 11.9 inç dijital gösterge ve 14.5 inç büyüklüğünde bir ekran ile bütün gözleri üzerinde topluyor.  Bunun yanı sıra opsiyonel olarak yükseltilmiş gerçeklik adı altında head-up display ve 10.9 inç ön yolcu ekranını da satın alınabiliyor.