genel

Yemekten hemen sonra yediğiniz meyve...

Abone Ol

Yemek yedikten sonra değişmeyen alışkanlıklarınız sağlığınız açısından büyük risk taşıyabilmektedir. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek istiyorsanız, yemekten sonra kesinlikle yapmamanız gereken durumlar bulunuyor.

İşte yemek yedikten hemen sonra yapmamanız gerekenler...

Duş almak Duş almanız kan akışını hızlandırır. Kan akışı ellerde ve ayaklarda yoğunlaşır.

Bu durum midenin etrafındaki kan miktarını azaltır ve sindirim sisteminin yavaş çalışmasına neden olur.

Sigara içmek Yemekten sonra içilen bir sigara, bir paket sigarayla eşdeğer olduğunu unutmayın. Kanser riskini doğru orantıda artırmaktadır.

Yemekten hemen sonra kemer gevşetmek Kemerinizi yemekten hemen sonra gevşetmeniz bağırsaklarınızın düğümlenmesine neden olabilir. Bu durum ilerleyen zamanlarda sürekli tekrarlanması ve alışkanlık haline getirilmesi, bağırsak problemlerine ve hatta bağırsak kanserine neden olmaktadır.

Çay içmek Yemeklerden hemen sonra çay içme alışkanlığı oldukça yaygın şekilde görülmektedir. Çay besinlerdeki proteinin sindirilmesini engelleyen oldukça yüksek miktarda asit içerir.

Bu nedenle ideal çay içme süreniz, yemekten en az bir saat sonra olmalıdır.

Meyve yemek Yemekten sonra yenilen meyve yarardan çok zarar sağlıyor. Yediğiniz meyve midenizin hava ile dolmasına neden olur.

Bu nedenle meyveyi yemekten 1 ya da 2 saat sonra yemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Yürüyüş yapmak Yürüyüş yapmak elbette sağlığınız açısından çok yararlı, ancak yemekten sonra hemen yürüyüşe çıkmanız bi işe yaramayacaktır. Yemekten hemen sonra yürüyüş yapmak sindirim sisteminin besinleri absorbe etmesini zorlaştırır. Uygun sindirim için gerekli olan kan, sindirim sistemi terk ederek kollar, bacaklar, eller gibi diğer organlara doğru akacaktır.

Ayrıca yemekten hemen sonra yürüyüşe çıkmanız baş dönmesi ve mide bulantısı gibi sorunlara da yol açabilmektedir.

Yemekten hemen sonra uyumak Yemeğinizi bitirir bitirmez uyuduğunuzda vücudunuz, yediklerinizi sindirmekte zorlanır. Bu durum, bağırsak iltihaplanmalarına ve mide problemlerine neden olur.