genel

Yaza dair birtakım küçük öneriler

Abone Ol

Yaz insanı mısınız yoksa kış insanı mı? Bu soruya mutlaka denk gelmişsinizdir, öyle değil mi?

Arkadaşınızla sohbet ederken aranızda "Bu havayı çok seviyorum ya da sevmiyorum" denildiğine de mutlaka şahit olmuşsunuzdur.

Tüm bunların ne önemi olduğunu düşünebilirsiniz, ancak mevsimlerin ruh halimiz üzerinde hem olumlu hemde olumsuz etkileri bulunmaktadır. Eğer yaz insanı olduğunuzu ve yazın size iyi geldiğini düşünüyorsanız bu haberimiz tam size göre!

Yaz aylarının başladığı bu günlerde ısınan hava, güneşin kendini iyiden iyiye hissettirmesi ile birlikte hem kendinizde hemde yaşam alanımızda birtakım değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz.

Hayatınıza yapacağınız ufak dokunuşlar yaşam alanınızı güzelleştirebilir ve kendiniz daha iyi hissetmenizi sağlayabilirsiniz. Yaza özel, sizi mutlu edecek, iyi hissetmenizi sağlayacak küçük önerilere ne dersiniz? İşte yaza dair birbirinden farklı, basit ama iyi hissetmenizi sağlayacak küçük öneriler...

Renk renk çiçekleri sevenler burada mı? Evinizin balkonunda ya da bahçesinde içinizi ferahlatacak, birbirinden güzel çiçeklere yer verebilirsiniz.

Bitki yetiştirmek, bahçe işleri ile uğraşmanın diğer işlerinize daha iyi konsantre olmanızı ve motivasyonunuza olumlu katkı sağlıyor. Nasıl mı?

Bir çiçeğin bakımını üstlenmeniz onun bakımına vakit ayırmanız hayatınızın diğer alanlarında planlı olmanızı ve hayatınıza anlam katmanızı sağlıyor. Daha az stresli olmanızı ve rahatlamanızı sağlaması da diğer faydaları arasında yer alıyor. Bu yaz bahçe ya da balkonunuzu güzelleştirmeye, renk renk güzellikteki çiçeklere yer verebilirsiniz. Bu çiçeklerin bakımına dair küçük bir pratik öneride vereceğiz. Renk renk çiçekler için size bir kaç öneri sunalım. Mesela bu fotoğrafta gördüğünüz 'begonya' olabilir.

Bodrum papatyası

Yıldız çiçeği

Ateş çiçeği

Ezan çiçeği

Bahçenizde ya da balkonunuzda yer vereceğiniz bu çiçeklerin herhangi birinin solmaması çiçeklerin bakımına dair pratik bir öneriden bahsedeceğimizi söylemiştik...

Kahve telvesi, yumurta kabuğu ve muz kabuğu malzemelerini kullanarak çiçeklerinizi yeniden canlandırabilirsiniz.

Öncelikle muz kabuğunu blenderdan geçirin. Ardından üzerine kahve telvesini ilave edin. En son ise bir kaç adet yumurta kabuğu ekleyin. Tüm bu malzemelere sonunda bir miktar su ekleyin ve karışımı tekrar blenderdan geçirin. Karışımı çiçeklerinizin dibine dökebilirsiniz. İşte bu kadar basit...

Konumuza tekrar dönecek olursak yaza dair basit ama yapınca mutlu olabileceğiniz önerilere devam edelim:

Piknik yapabilirsiniz Aileniz ya da arkadaşlarınızla güzel havanın ve güneşin tadını çıkarmanın doğa ile iç içe olmanın belkide en güzel yollarından biridir.

Ve birde buna eşdeğer mangal keyfini söylesek? Sevdiklerinizle doyasıya vakit geçirebileceğiniz bir mangal keyfi hiç fena olmaz öyle değil mi?

Bisiklet sürebilirsiniz Gün içerisinde gideceğiniz bir yere bisiklet ile gitmeniz sağlık açısından da tavsiye edilmektedir. Bunun için acil bir işiniz olmadığı günlerde farklılık açısından bisiklet sürmeyi tercih edebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de eğlenceli bir seçim olacaktır.

Yeni bir yer keşfedebilirsiniz Evet belkide yoğun bir tempoda çalışıyorsunuz ya da çok uzak bir yere gitmek için yeterli bir bütçeniz bulunmuyor olabilir. Ancak internetten yapacağınız küçük bir araştırma ile kendi bütçenize uygun bir yer bulabilir ve yoğun iş temponuz aranızda yaz ayının tadını çıkarabileceğiniz bir kaç güzel gün geçirebilirsiniz.

Spor yapabilirsiniz Spora günlük yaşamında çok vakit ayırmayan biri için yaz aylarının olmazsa olmazı yürüyüş diyebiliriz! Birde sahilde yürüyüş yapabilecek fırsatınız var ise çok daha iyi değil mi?

- Sessiz, sakin bir yerde güzel havanın tadını çıkarabilirsiniz Sevdiğiniz bir kitap ya da dergi... Her ne olursa olsun sessiz sakin bir ortam belkide en iyi yapılabilecek alternatifler arasında yer alıyor.

- Sevdiğiniz bir grubun konserine gitmek de hiç fena olmaz öyle değil mi?

- Deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız çok daha şanslısınız! Sürekli trafiği ile konuşulan İstanbul'da ulaşımın farklı alternatifleri de bulunuyor. Güneşin ve denizin tadını çıkarmak için vapur keyfine ne dersiniz?

- Dondurma yiyebilirsiniz! Spor yapmak önerilerimiz arasındaydı ancak kendinizi ödüllendirebilirsiniz! Sonuçta dondurma yazın olmazsa olmazı.

Yaza dair sunduğumuz bu önerilerin hepsini ya da herhangi birini yapabileceğiniz güzel günlerinizin olması dileğiyle!