genel

Yarın okullar tatil mi kar tatili var mı? 13 Ocak

Yarın okullar tatil mi, sorusu kar yağışının devam ettiği illerde öğrenci ve velilerin odaklandığı konulardan oldu. Meteoroloji'nin yaptığı değerlendirmelere göre İstanbul, Kocaeli, Ankara, Bursa, Konya, Sivas gibi illerde kar yağışı görülecek. Yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı çarşamba günü bazı illerde okullar tatil olurken, gözler yarın için yapılacak açıklamalara çevrildi.

Abone Ol

Yarın okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Kar yağışı yurt genelinde yeniden etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde havanın yağışlı olması bekleniyor. Dün bazı illerin valilikleri tarafından kar tatili ile ilgili açıklamalar geldi. Bu iller arasında Çanakkale ve Denizli’de yer aldı. Peki, 13 Ocak’ta okullar tatil mi? Yarın okullarda kar tatili var mı?Okulların tatil olup olmadığı, 13 Ocak Perşembe gününe az bir zaman kala araştırılıyor. Okulların kar tatili olması yönündeki açıklamalar illerin valilikleri tarafından yapılıyor. Meteoroloji, İstanbul, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Isparta ve Konya'ya sarı, Antalya'ya turuncu kodlu uyarıda bulundu. 12 Ocak’ta kar yağışı nedeniyle Denizli, Çanakkale, Kırklareli, Konya, Isparta'nın Yalvaç ilçesi, Bingöl'ün Karlıova ilçesi ve Tunceli'nin Ovacık ilçesinde eğitime ara verildi. İşte detaylar

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.Pülümür Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 Ocak Perşembe günü ilçede eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildiği belirtildi. Kentte engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL? Tunceli'nin Pülümür ilçesi dışında henüz kar tatili ile ilgili valiliklerden açıklama gelmedi. Tatil açıklamaları geldiği zaman haberimizde güncellenecek.

HAVA DURUMU UYARILARI Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Muğla, Konya, Karaman, Çankırı, Amasya, Giresun, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın doğusu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Muğla, Konya, Karaman, Çankırı, Amasya, Giresun, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.