genel

WhatsApp’ta büyük güvenlik açığı! WhatsApp yazışmalarınız tehlikede, üçüncü şahıslar okuyabilir…

WhatsApp yazışmalarınız üçüncü şahısların eline geçebilir.. WhatsApp’ta büyük güvenlik açığı!!

Abone Ol

Tüm Dünya’da milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal medya mesajlaşma platformlarından WhatsApp’ta yazışmaları üçüncü şahısların okulamalarına olanak sağlayan bir güvenlik açığı keşfedildi. Peki bu açığı kapatmak için neler yapılabilir?

En çok kullanıcıya sahip mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp son günlerde önemli bir güvenlik problemi ile karşı karşıya.

Telefon numarasını değiştiren kişilerin eski yazışmaları ,numarayı yeni alan kişinin telefonuna taşınabiliyor ve hatta bu tüm kişilerinize mesaj gönderilebiliyor.

Whatsap’ ta yaşanan sorun ,Fransa’ya taşındığı için yeni telefon numarası alan ve bu numaraya bağlı whatsapp kurulumu yapan Ugo isimli bir genç tarafından keşfedildi.

Uygulamaya giriş yapan genç, o numaraya ait daha önce kurulmuş başka bir hesap daha olduğunu ve bir kadına ait fotoğraf ve yazışmalar bulunduğunu farketti.

Hemen Whatsapp ile iletişime geçen Ugo isimli genç sorunun kaynağının Whatsapp tan kaynaklanmadığının kendisine şirket tarafından iletildiğini söyledi.

Sonraki süreçte ilgili telekominikasyon şirketiyle bağlantı kurdu ve ilk kez yaşanan bir sorun olmadığın öğrendi. Çünkü operatörler değiştirilen telefon numaralarını yeniden satışa çıkarabiliyor.

Şayet söz konusu telefon numaralarına bağlı Whatsapp hesapları silinmediyse numaranın yeni sahibinin telefonunda eski kullanıcıya ait yazılmalar nadiren de olsa ortaya çıkabiliyor.

Peki yazışmalarınızın üçüncü şahısların eline geçmemesi için ne yapmalısınız?

Öncelikle numaranızı değiştirmeden önce Whatsapp hesabını ve tüm yazışmaları tamamen silmek gerekiyor.

Ayrıca Whatsapp tarafından yapılan açıklamada problemin kendilerinden kaynaklanmadığını fakat yinede bazı güvenlik adımlarını aktif edilmesinin faydalı olacağını belirtti.

Gizlilik ve güvenlik açısından sorun yaşamamak için iki adımlı doğrulama seçeneğinin Whatsapp Ayarlar menüsünden etkinleştirilmesi yeterli olacaktır.