genel

WhatsApp'ta artık YouTube videolarını izleyebilirsiniz

Abone Ol

Hatırlarsanız bir süre önce çıkan haberlerde geliştiricilerin, YouTube videolarını WhatsApp'ta oynatabilme, görüntüleyebilme özelliğini eklemek istedikleri belirtilmişti. Yapılan çalışmalar meyvesini verdi.

Wabetainfo'nun haberine göre artık kullanıcılar YouTube videolarını, WhatsApp uygulamasında mesaj penceresinde izleyebiliyor.

Normalde WhatsApp'ta bir kişiye YouTube videosu linki gönderdiğinizde, videonun adı, açıklaması ve linki görünüyordu. Üzerine tıkladığınızda, YouTube videosu ya web tarayıcısı ya da yüklüyse YouTube uygulaması aracılığıyla gösteriliyordu. Artık bu durum değişti.

Belirtilenlere göre bu özelliği etkinleştirmek için WhatsApp'ın 2.18.11 sürümünün yüklü olması lazım. Kullanıcılar 2.18.11 güncellemesini yüklediğinde YouTube özelliğinden faydalanabiliyor.

Gerçi bazı internet forumlarında yazanlara bakarsak, YouTube özelliği 2.18.10 sürümünde de çalışıyor. Ancak WhatsApp'ın 2.18.11'e yükseltilmesinin daha iyi olduğu vurgulanıyor.

Artık WhatsApp'ta YouTube videosu paylaşıldığında, video için ekranda oynatma simgesi beliriyor.

Kullanıcı oynatma simgesine basınca videoyu küçük bir pencere içinde izleyebiliyor.

Küçük pencereyi (Picture in Picture/PiP özelliği aslında) büyütme imkanı da var.

Ne yazık ki bu özellik Android ve Windows Phone kullanıcıları için mevcut değil. Bir süre sonra bu iki platforma da YouTube videosu özelliği eklenmesi bekleniyor.