genel

WhatsApp artık bu telefonlarda çalışmıyor! Listeden telefonunuzun olup olmadığı kontrol edin!

Abone Ol

WhatsApp hangi telefonlarda çalışmıyor? WhatsApp'ın desteklenmediği telefonlar nedir? Hangi tarihten itibaren WhatsApp desteği kesildi? Yeni özellikleriyle isminden sıklıkla bahsettiren WhatsApp, bu sefer desteğini kestiği telefonlarla gündeme geldi. Şirket kısa süre önce SSS (Sıkça Sorulan Sorular) sayfasında güncelleme yapmış ve bazı telefon modellerinde çalışmayacağı açıklanmıştı. Kullanıcılar WhatsApp'ın çalışmayacağı telefonları merak ediyor. Kendi telefonlarının bu modeller arasında olup olmadığını araştırıyor. İşte konuyla ilgili detaylar...

Instagram'la birlikte Facebook bünyesinde yer alan WhatsApp'ta kısa süre önce önemli bir gelişme yaşandı. WhatsApp, bir süre önce SSS sayfasında belirli telefonlar çalışmayacağını duyurdu. WhatsApp, 1 Ocak 2021 tarihiyle birlikte eski OS sürümlerine sahip telefonlara desteğini bırakıyor.

SSS sayfasındaki açıklamaya göre WhatsApp, Android 4.0.3, iOS 9 ve daha yeni sürümlere sahip Android telefonlar ve iPhone'larda çalışıyor. Eğer telefonunuzda Android 4.0.3 veya iOS 9'dan daha aşağıda bir sürüm yüklüyse, WhatsApp çalışmayacak.

Bu durum Android tarafında HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr, Samsung Galaxy S2 gibi telefonlarda artık WhatsApp desteği olmayacak anlamına geliyor.

iPhone modellerine bakacak olursak, iPhone 4 ve daha eski iPhone modellerinde WhatsApp çalışmayacak. iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6 ve 6S modellerinde WhatsApp kullanmak içinse işletim sistemlerinin en aşağı iOS 9 olması gerekiyor.

Bunun dışında WhatsApp, JioPhone ve JioPhone 2 dahil olmak üzere KaiOS 2.5.1 işletim sistemi ve daha üstü sürümlere sahip telefonlarda da çalışmaya devam edecek.

WhatsApp ayrıca platformlar arasında sohbet geçmişinin aktarılamayacağını da belirtti. Ancak sohbet geçmişi bir e-posta eki olarak dışa aktarılabiliyor.

ANDROID TELEFONLARDA VE IPHONE'DA İŞLETİM SİSTEMİNİN SON SÜRÜMÜ NASIL ÖĞRENİLİR? iPhone'un hangi iOS sürümüne sahip olduğunu öğrenmek için Ayarlar>Genel>Hakkında kısmına girin. Burada 'Yazılım sürümü' kısmı hangi iOS sürümünün yüklü olduğunu gösteriyor.

Android cihazlarda arayüzler farklı olabiliyor, ancak yazılım sürümü bilgisi genel olarak Ayarlar>Telefon Hakkında kısmında yer alıyor. Buradan Android sürümüne bakılabilir.