genel

Vücuttaki yeniden başlat tuşu: Zu San Li

Abone Ol

Zu san li babasının vermiş olduğu tavsiyelere uyarak her gün bu noktaya masaj yapmış. Bunu yaparak onlarca imparatorun doğumuna ve ölümüne şahit olmuş. Bu noktalara masaj yapmak uzak doğunun binlerce yıldır uyguladığı en eski tedavi noktalarından biridir. Zu San Li noktasına baskı uygulamak yenilenme ve iyileşme etkisi yaratabilir, yaşlanmayı önleyebilir. Çin’de bu nokta “uzun ömür noktası” olarak bilinirken, Japonya’da “yüz hastalığın noktası” olarak adlandırılır. Zu san li noktası nerededir, vücuda sağladığı faydalar nelerdir?

Zu san li noktası diz kapağının biraz altındadır. Bu noktayı tespit edebilmek için elinizi parmaklarınız aşağıya gelecek şekilde aynı dizinizin üstüne yerleştirin. Avuç içiniz dizinizi kaplasın. Örneğin sağ eliniz sağ dizinizin üstünde olsun. Zu San Li küçük tırnağınız ile yüzük parmağınızın tırnağı arasındaki noktadır. Eğer bu şekilde doğru noktayı bulamıyorsanız yere oturup dizlerinizi kendinize çekin. Ayaklarınız hala yerde olsun. Dizinizin altında daha yüksek bir alan fark edeceksiniz. Zu san li noktasına baskı uygulayarak masaj yapmak vücudunuzda adeta mücize etkisi yaratır. Sağladığı faydalar ise şu şekildedir;

Kan basıncının dengelenmesine, Sağlıklı sindirim sistemine kavuşmanıza, İçsel dengenin sağlanmasına, Böbrek üstü bezlerinin çalışmasına fayda sağlar.