genel

Vücuttaki demir seviyesini yükselten meyveler

Abone Ol

Çocuk doğurma yaşına gelmiş kadınların günde 18 mg demir alması gerekirken erkeklerin sadece 8 mg'a ihtiyacı var. Günlük demir ihtiyacını nasıl karşılayabiliriz? Vücudunuzun ihtiyacı olan demir, C vitamini bakımından zengin meyvelerde bulunuyor. Aşağıda sıraladığımız meyveleri tüketerek demir seviyenizi yükseltip demir eksikliği anemisi riskinizi azaltabilirsiniz.

Güneşte kurutulmuş domates Domatesin meyve mi sebze mi olduğu tartışıladursun, biz size önemli bir faydasından bahsedelim. Güneşte kurutulmuş domates demir bakımından en zengin besinlerden biridir. 100 gram domateste 9.1 mg demir bulunur. Bu da günlük ihtiyacınızın yarısı.

Kuru erik Bir porsiyon kuru erik günlük demir ihtiyacınızın %9'unu karşılayarak demir eksikliğiyle savaşmanıza yardımcı olabilir.

Kuru üzüm Kuru üzümde pek çok meyveden daha fazla demir bulunur. Bir bardak kuru üzümde 3.2 mg demir bulunur. Kuru üzümü kavun, portakal, çilek gibi C vitamini bakımından zengin meyvelerle tüketerek demir emilimini arttırabilirsiniz.