genel

Vücudunuzun su seviyesini yüksek tutacak 4 meyveli çay tarifi

Abone Ol

Su tüketiminizi arttırmak için en iyi alternatif yollardan biri meyve çayı hazırlamaktır. Böylece vücudunuzdaki su miktarını hem yüksek tutacak hem de fiziksel ve zihinsel sağlığınızı koruyacaksınız. Bu meyve çaylarından aldığınız besin miktarı, normal suya göre daha yüksek olacaktır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz antioksidan deposu 4 meyveli çay tarifi... Nane ve ahududulu çay Ahududu ve nane ile hazırlanan bu çay vücudunuzdaki su miktarını yüksek tutmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca içerisinde bol miktarda antioksidanlar, fiberler ve mineraller bulunuyor.

Malzemeler: 200 gram ahududu, 500 ml su, damak tadınıza göre nane. Dilerseniz ahududu yerine çilek kullanabilirsiniz.

Nasıl yapılır? Öncelikle, suyu kaynatın. Su kaynama noktasına geldiğin de ahududu ve naneyi ekleyin ve oda sıcaklığında bırakın. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Günde iki veya üç kere içebilirsiniz.

Kızılcık ve misket limonlu çay Bu çayın mükemmel tada sahip olmasının dışında, idrar yolu enfeksiyonları ve hazımsızlıkla başa çıktığını biliyor muydunuz? Üstelik, içindeki antioksidanlar oksidatif stresle başa çıkmanıza yardımcı olur ve vücudu bakterilere karşı korur.

Malzemeler: 200 gram kızılcık, 3 misket limonu, 750 ml su, damak zevkinize göre buz.

Nasıl yapılır? Kızılcıkları yıkayın ve bir cam kavanozun içine koyun.Sonrasında misket limonlarını dilimleyip onları da suya ekleyin. Aromasını arttırmak için içeceğinizi en az iki saat bekletin. Daha sonra buz ekleyin. Bu içeceği günde iki veya üç kere içebilirsiniz.

Portakal ve böğürtlenli çay Bu çay sayesinde bağışıklık sisteminiz ciddi oranda güçlenecek. İçerisinde bulunan hem portakal hem de böğürtlende bol miktarda C vitamini bulunur. Bu da vücudunuzun savunmalarını güçlendirmek için gerekli olan en iyi vitamindir.

Malzemeler: Malzemeler ise oldukça basit: 2 portakal, 200 gram böğürtlen, 500 ml su.

Nasıl yapılır? Öncelikle portakalları dilimlere ayırın ve böğürtleni yıkayın.Sonra, suyu kaynatın ve meyveleri ekleyin.Su ılık hale geldiğinde suyu buzdolabına koyun veya buz ekleyin. Günde iki veya üç kere içebilirsiniz.

Karpuz ve hindistan cevizi suyu çayı Tam olarak bir yaz içeceği olan bu çayı mutlaka deneyin! Hem canlandırıcı hem de besin değeri yüksek olan bu meyve çayını sıcak havalarda rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Malzemeler: 200 gram küp küp doğranmış karpuz, 750 ml Hindistan cevizi suyu, yarım limonun suyu.

Öncelikle karpuzu kabuğundan ayırıp küp küp doğrayın.Daha sonra karpuzları bir kavanoza koyun ve üstünü hindistan cevizi suyu ile kaplayın. Bu karışımı iki saat kadar bekletin ve sonra içine yarım limonun suyunu ekleyin. İçerisine dilediğiniz miktarda buz ekleyin ve afiyetle tüketin.