genel

Vücudu hızlıca toksinlerden arındırmanın 11 yolu..

Abone Ol

Etrafımızda o kadar çok toksin ve toksik madde dolaşıyor ki biz artık onların etkilerine karşı savunmasız kalmış durumdayız. Yiyeceklerde, içeceklerde hatta havada bile pestisit, cıva hatta uranyum gibi kimyasal toksinler var ve sağlığımızı bozma güçleri bir hayli yüksek. Ancak detoks yaparak toksinlere maruz kaldığımız için ortaya çıkabilecek bir dizi sağlık sorunundan kendimizi koruyabiliriz. Peki, toksinler nasıl atılır? Toksin atmak için ne yapmalı? Toksinlerden arınma detoksu nasıl yapılır? Bağırsaktaki toksinler nasıl atılır? İyon-su detoksu nedir, nasıl yapılır? İşte toksinlerden arınmak için bilmeniz gereken 10 yol…(Kaynak:Pembenar)

1. Aktif kömür kullanın Aktif kömür esasen yanmış odun, talaş ve Hindistan cevizi kabukları içerir. Yanmış maddenin oksijeni yoktur ve çok emici hale gelir. Vücudunuzdaki toksinlerin, ağır metallerin ve zehirlerin çoğunu kelimenin tam anlamıyla sökebilir.

Uzmanlar yemekten veya alkol tüketiminden önce kullanılmasını tavsiye ediyor ancak bu konuda mutlaka doktorunuza danışın.

2. Bol su için Su, zararlı maddeleri “temizlemek” için doğal bir kaynaktır. Bu nedenle ne kadar çok içerseniz vücudunuzdaki toksinler o kadar hızlı idrarla birlikte atılır.

Vücudunuzu temizlemeye yardımcı olabilecek harika bir su bazlı bir içecek var: 1 litre suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip çalkalayın. Bu karışımı gün içerisinde tüketin.

3. Rafine şekerden kaçının Rafine şekerler ve yapay tatlandırıcılar vücudun doğal metabolizmasını bozar ve kanda çok fazla glikoz birikmesine neden olur. Böylece, kısır bir kilo alma döngüsü yaratmanın yanı sıra diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma riski de artar.

Bu alışkanlığınızı esmer şeker, akçaağaç şurubu ve diğer sağlıklı tatlandırıcılarla değiştirmek işinizi görecektir. Tatlılara olan istek artmaya başladığında vücudunuzun aslında şekerden ne kadar kurtulmaya ihtiyacı olduğunu anlayacaksınız.

4. Organik beslenin Organik sebzeler, meyveler böcek ilacı veya antibiyotik gibi toksinler içermez. Organik olmak metabolizmanızı iyileştirecek ve gereksiz toksik elementleri vücudunuzdan uzaklaştırmak için sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.

5. Havayı toksinlerden arındırın Açık pencerelerden evinize toksinler ve toksik maddeler girebilir. Bu nedenle havayı temizlemek, zararlı ve zehirli şeyleri solumadığınızdan emin olmak için iyi bir adımdır.

Bunun için ufak çapta bir hava temizleyici satın alabilirsiniz. Mobilyaların basitçe tozunu almak ve yerleri ıslak bir paspasla temizlemek de buna yardımcı olacaktır.

6. Sabah kahvesi yerine yeşil çay için Kahve, özellikle filtre edilmediğinde kolesterol seviyelerini artırabilen bir diterpenoid molekülü olan kafestol içerir. Kötü kolesterol oluşumundan kaçınmak adına da yeşil çay veya herhangi bir bitki çayı içmeye özen gösterin.

7. Belli aralıklarla oruç tutmayı deneyin Yiyoruz, yiyoruz, yiyoruz. Ve bu yediğimiz şeylerin çoğu işlenmiş gıdalardan ve rafine şekerlerden oluşuyor. Bir veya iki gün oruç tutmak, vücudunuzu zararlı maddelerden arındırmanın yanı sıra iştahınızı azaltarak sizi daha sağlıklı bir beslenme biçimine hazırlamaya yardımcı olabilir.

8. Saunaya gidin ve egzersiz yapın Terleme, vücudu toksinlerden temizlemenin doğal bir yoludur. Ne kadar çok terlerseniz o kadar temizlenirsiniz. Sauna bunun için tercih edilebilir ancak birtakım sağlık sorunları olanlar için yüksek sıcaklığa maruz kalma tavsiye edilmediğinden gitmeden önce doktorunuza danışın.

Terlemenin bir başka yolu da elbette egzersiz yapmaktır. Size en uygun olanı seçerek bunu bir rutin halin getirebilirsiniz. Cildinizi terden temizlemek için daha sonra duş almayı unutmayın!

9. Probiyotikleri veya probiyotik yiyecekleri favoriniz yapın Sindirim sisteminiz ve ne kadar iyi çalıştığı, iyi bir vücut temizliğinin anahtarıdır. Midenizin ve bağırsaklarınızın daha iyi çalışmasını kolaylaştırmak için takviye olarak probiyotikler alın veya probiyotik yiyecekler tüketin.

Probiyotik açısından en zengin gıdalardan biri kefir veya sade yoğurttur. Günde en az bir kez tüketmeye çalışın. Sindirim sisteminiz size bunun için teşekkür edecek!

10. Detoks etkili smoothieler hazırlayın Yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek, vücudunuzun detoksundan arındırılmasında çok etkili olabilir. Çiğ yiyeceklerden sağlanan lif, yemek sindiriminizi çalıştırmaya ve böylece vücudunuzu doğal olarak temizlemeye yardımcı olabilir.

Meyve, sebzelerle veya kefir ve yoğurt gibi probiyotik yiyeceklerle smoothie hazırlayın. Olgunlaşmış olduklarından emin olduğunuz sürece bu malzemeleri başkalarıyla değiştirebilirsiniz. Tabii ki tüketmeden önce bunları yıkayın.

11. İyon-su detoksu İyon-su detoksu, vücudunuzu toksinlerden arındırmanın başka bir yoludur. Peki, bu yöntem nedir, nasıl uygulanır? Ayaklar su ile doldurulan bir cihaz içine yerleştiriliyor.

Ayaklarda vücuttaki her bir organla bağlantılı olan noktalar bulunuyor ve cihaz çalışmaya başladığında bu noktalardan hücre duvarları arasındaki biriken zehirli maddeler çıkmaya başlıyor. Bu şekilde toksinler bu noktalardan vücuttan suya atılıyor. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürüyor.