genel

Verimli sömestr tatili için öneriler

Abone Ol

Çocukların sömestr tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirecekleri bir süre olarak değerlendirmek için neler yapılabilir? İşte verimli bir sömestr tatili geçirmek için yapılması gerekenler...

Teknolojiye kısa bir mola! Bilgisayar ya da telefon... Çocuğunuza tatilde bilgisayar ve telefondan uzak durmasını söyleyin. Bunu söyleme şeklinize dikkat edin. Çocuğunuza tatile başlamadan önce seveceği birkaç kitap okuması önerin.

Doğal ortamlarda dinlemeyi tercih edin Yapacağınız şehirden uzak küçük tatil, çocuğunuz ve sizin için ruhsal bir terapi olacaktır. Yeni döneme yüksek bir moral ve enerjiyle başlayabilirsiniz. Aile içindeki huzur ve birlikte geçirilen kaliteli zaman okul başarısını her zaman artıracaktır.

Aktivite önerileri sunun Çocuğunuzun ufkunu genişletecek, farklı ilgi alanlarına yönlendirecek hem eğlendiren hem de eğiten aktivitelere birlikte yönelin. Çocuğunuzda bir şeyleri isteyerek yapmaya başladığında daha iyi verim ve zevk alabilecektir.

Aile büyüklerinizi ziyaret edin Annene ve babaanne ziyaretleri ile aile özlemini giderebilecek sıcak bir ortamlar oluşturun. Bu çocuğunuzun ruhsal doygunluğa erişmesini ve yeni döneme huzurlu ve hazır başlamasına yardımcı olacaktır.

Dinlenmeyi ihmal etmeyin 15 gün çocuğunuzu asla okulda öğrendiklerinden ve okul ortamından uzak tutmaz. Çocuğun dinlenmesi için ideal bir süredir.

Tatili fırsatı çevirin, görüşemediğiniz kişilere vakit ayırın 15 günlük bu tatil bu eksikliği gidermek için sunulan bir fırsattır. Okul döneminde yakalayamadığınız bu fırsatları değerlendirin.

Fırsat bulunamayan aktivitelere yoğunlaşın Çocuğunuzun ilgi alanlarını tespit edip, farklı alanlara yönlendirirseniz verimli bir tatil geçirebilirsiniz. Yoğun okul zamanında fırsat bulunamayan aktivitelere katılınabilir, örneğin kış döneminde kayak yapılabilir, yüzme veya dans kurslarına gidilebilir.

Her şeyin başı sevgi Eğlenceli, kültürel ve sportif aynı zamanda bilimsel ve eğitici bir tatil geçirebileceğinizi unutmayın…