genel

Varlığını herkes unutmuştu! 65 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı

Abone Ol

Utah'daki Rockport kasabası, ABD hükümetinin bir barajı onaylayıp inşaatın 1952 yılında tamamlanmasının ardından kasaba 1957'de tamamen sular altında kaldı, ancak Rockport su seviyelerinin düşmesi sonucunda şimdi yeniden görünür oldu.

Drone görüntüleriyle ortaya çıkan görüntüler, rezervuarlardaki düşüşü de gözler önüne serdi. Uzun bir süredir su altında gömülü olan hayalet kasabanın ortaya çıkması ise ilginç tarihe ışık tutuyor. Burada bir zamanlar 200 kadar insan yaşıyordu ve uzun yıllardır da unutulmuştu.

Yakın zamanda drone ile kasabanın görüntülerini kaydeden Devon Dewey bunun ilginç bir deneyim olduğunu söylüyor. Her yerin oldukça düz ve yok olmuş olduğunu aktaran Dewey, temellerin eski ve büyük ölçüde gitmiş olduğunu belirtse de nereye bakacağınızı biliyorsanız onları hala net bir şekilde görebilirsiniz diyor.

Nehirde gerçekleşen kuraklık, seviye düştükçe özellikle tahıl gemilerinin yük taşımışını engelliyor. Bu nehir üzerinden taşınan diğer ürünlerde de gecikmelere neden olan kuraklık, ekim ayında yağacak yağmur ile biraz olsun çözülecek gibi görünüyor.

Haber ajansı AP, yaşanan söz konusu kuraklığı gözler önüne seren çarpıcı bazı fotoğraflar paylaştı. Dikkat çeken görüntülerde, kuraklığın etkileri net bir şekilde fark ediliyor.

Paraguay Nehri tüm zamanların en kurak dönemini yaşıyor, eğer nehir bu hızla kurumaya devam ederse tarihi rekor olarak kayıtlara geçecek.

Paraguay Nehri tüm zamanların en kurak dönemini yaşıyor, eğer nehir bu hızla kurumaya devam ederse tarihi rekor olarak kayıtlara geçecek.