genel

Uzmanlar Uyarıyor! Kar Geliyor, Evlerinizden Çıkmayın!

Milyonlarca insan, Trakya'dan gelen soğuk hava dalgası ve kuvvetli sağanak yağışın ardından İstanbul'u bekleyen yoğun kar yağışı için hazırlıklara başlıyor.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cuma akşamı İstanbul'a ulaşacak yağmur öncesinde hava durumu uzmanlarının eve dönme uyarısını iletiyor.

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklarda ani bir düşüş bekleniyor, ve uzmanlar sokakların karla kaplanacağını öngörüyor.

Marmara Bölgesi'nin büyük bir kısmının beyaz bir örtüyle kaplanması beklenirken, İstanbul'a kar yağışının Cuma akşamı sağanak yağışın ardından Cumartesi günü başlaması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlardan gelecek sağanağın hemen ardından kar yağışının başlamasını tahmin ediyor. Soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların düşmesi, kar yağışı için uygun zemini hazırlayacak.

15-16-17 Aralık tarihlerinde İstanbul'da soğuk ve yağışlı bir hava hakim olacak. Ancak, Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen'e göre, kar yağışı Trakya'da görülecek, ancak İstanbul'da beklenmiyor.

İllere göre hava durumu tahminlerine göre, İstanbul'da 15 Aralık Cuma günü parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı bir hava öngörülüyor.

şte bazı illerdeki hava durumu tahminleri: - Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 16°C. - İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 12°C (Yağışların sabah saatlerinde batısında, öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.) - İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 21°C (Yağışların, gece saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) - Adana: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 20°C.

- Samsun: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 21°C. - Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 19°C. - Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 9°C. - Diyarbakır: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 14°C. Lütfen unutmayın ki, hava durumu tahminleri günlük olarak güncellenebilir, bu nedenle en güncel bilgilere ulaşmak için yerel meteoroloji kaynaklarını da kontrol etmek önemlidir.