genel

Uzmanı açıkladı! İşte madde madde corona virüs salgınından korunma yöntemleri

Abone Ol

Dr. M. Fatih Ramazanoğlu, koronavirüsten korunma ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. İşte koronavirüs hakkında bilinmeyenler ve madde madde hastalıktan korunma yöntemleri

DR. FATİH RAMAZANOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN BAŞLIKLAR Hepimizin endişesi olan Korona virüs uzun bir süre daha dünyayı alt üst etmeye devam edecek gibi görünüyor. Virüsün zararları çok derin olacağa benziyor, bunda problemi ciddiye alıp gerekli tedbirleri almayan ve şeffaf olmayan hükümetlerin suçu olduğu gibi yapılan ikazları ciddiye almayan insanların da çok büyük katkısı var. Güney Kore, Tayvan, Singapur, Almanya dışında durumu kontrol altına almada ümit veren başka bir ülke yok. Durum çok ciddi.

Gerçek standart bir tedavi yok henüz ve aşı en az bir sene sonrasına bakıyor, tabi etkili olursa. Ama hiç olmazsa gereken tedbirleri almak ve almaya devam etmek bizim elimizde. Bunun için ben de son birkaç gündür yaptığım araştırmalarım sonrasında kendimin de uyguladığı şu tavsiyelerde bulunmayı uygun gördüm ve sizinle paylaşayım dedim.

Bu tedbirler bağışıklık sistemimizi kuvvetli tutmak için, biliyorsunuz virüs de dahil olmak üzere hastalıklara karşı korunmada vücut direnci yani bağışıklık sisteminin rolü çok büyüktür.

1. Panik yapmadan gereken tedbirlere konsantre olun. Sadece bu konuda uzman olan insanları dinleyin ve takip edin.

2. Uyku ve istirahatinize dikkat edin. Stresten mümkün olduğunca uzak durun

3. Sağlıklı beslenmeye dikkat edin buna bol meyve ve sebze de dahil.

4. Vitamin C: Virüsün ilk çıktığı yer Çin'de yüksek doz 20.000mg damardan Korona virüs hastalarına verilmiş ve çok hastaların kısa sürede hemen iyileştikleri görülmüş. Bu konuda tedavi ile ilgili yayınların kısa zamanda çıkması bekleniyor. 4. Mümkün olduğunca aktif ve hareketli olun

5. Sık sık ellerinizi sabunla yıkayın, bilhassa dışarıdan eve dönünce hatta burnunuzun içine su vererek yıkayın. Zira virüs en çok üst solunum yoluyla geçmekte 6. Bol su için 7. Hergün vitamin hapı alın ve ilaveten

IMMUNE SUPPORT CITRUS Günde 2 veya 3 defa Eğer bunu bulamazsanız : VİTAMİN C 1000MG Günde 2-3 defa

Bunları çocuklara günde iki defa verebilirsiniz. 8 yaşından küçükler günde 1 defa veriniz. Artık birçok yerlerde dışarı çıkmak yasak olduğu için günlük ortalama 30 dakika direk güneş görmüyorsak o zaman VITAMIN D ilavesi de gerekli 1000 ünite günde yetişkinlere 400 ünite çocuklara. Çocuklara vitamin veriyorsanız için de 400 ünite Vitamin D olması lazım.

8. Limonlu yeşil çay bir bardak hergün için 9. Eve gelince elinizi burnunuzu yıkayıp hemen elbisenizi değiştirin zira virüs 5-6 saat kuru yüzeylerde kalır.

10. Hamile annelerin daha dikkatli olması lazım zira bebeğe geçme durumu olabilir. Çinde korona virusla hastalanan iki annenin yeni doğan bebeklerinin virüs testi pozitif çıktığı rapor edildi. Tabi hamile anne ile yaşayanlar da daha sıkı önleyici kurallara uymalı. Emzirme konusunda netlik yok. Yani virusun anne sütüyle geçip geçmediği konusu net değil. Zira anne hasta değilse emzirmeye devam edebilir ama hastaysa zaten emziremez. Ama emziren annenin günlük test edilmesi en uygunudur. Zira hastalık belirtileri daha başlamadan 5-6 gün önceden insan hastalığı bulaştırabilir.

11. Çok önemli değilse dışarıya çıkmak doğru değil. 12. İnsanlarla konuşurken arada en az 2 metre mesafe koymak önemlidir. Zira konuşurken ağzımızdan çıkan gözle görülmeyen damlacıkların virüsü karşımızdakine taşıması söz konusu olmaz.iki metreden yakın mesafede virüsün bulaşma ihtimali çok yüksektir.

13. Korona virüs konusunda gerek tedavi gerekse aşı konusunda çok yoğun çalışmalar var. Korona virüsün neden olduğu hastalık hakkında devamlı yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Bunları takip etmemiz lazım.

14. Resmî makamların ikazlarını ve tavsiyelerine uyulması çok önemli.

Biz elimizden geleni yapalım gerisi dua ve Allah'ın takdiri. Unutmayın her korona virüsle hastalanan ölecek diye bir şey yok