genel

Ünlü SGK uzmanı: Emekli maaşlarına eşi benzeri görülmemiş bir zam yapılacak, amaç 'Vay be, haksızlık etmişim' dedirtmek

Yaptığı nokta atışı açıklamalarla tanınan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir programda 2024 yılı başında emekli maaşlarına eşi benzeri görülmemiş bir zam yapılacağını söyledi.

Abone Ol

Temmuz ayı maaş düzenlemesinin ardından emekli maaşlarına yapılan sınırlı düzenleme, emeklileri memnun etmedi. Yalnızca kök ücretlere yapılan artış, milyonlarca vatandaşın aylığında fiili olarak hiçbir artış yaşanmamasına neden oldu.

Peş peşe gelen tepkiler üzerine bir il ziyareti esnasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük aylığı yükseltecek düzenlemenin ekim ayının başında Meclis'e getirileceğini açıkladı.

Emekli maaşlarına yapılacak düzenlemenin içeriği henüz belli olmazken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, SZC TV'de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde eşi benzeri görülmemiş bir emekli zammının yapılacağını belirten uzman isim, aynı zamanda milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sosyal güvenlik konularında gerekli adımların atılacağını söyledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde: "Emekli aylıklarına ciddi oranda bir zam yapılacak. Emekli aylıklarını şu anda çok konuşuyoruz ve bence hükümet bunun konuşulmasını çok istiyor. Çok konuşulacak, çok konuşulacak ve sonrasında öyle bir zam yapılacak ki eşi benzeri görülmemiş bir artış göreceğiz. Seçim öncesi birçok emekliye "Vay be ben haksızlık yapmışım. Bu hükümeti eleştirdim ama haksız yere eleştirmişim, yine yapacağını yaptı ve gönlümüzü çaldı" şeklinde düşündürmek isteyecekler. Seçim öncesinde sosyal güvenlik konuları çok önem kazanır.