genel

Ünlü şeflere göre asla sipariş etmemeniz gereken yemekler

Abone Ol

İyi pişmiş etler Ünlü Amerikalı Şef Anthony Bourdain'e göre restoranlar sertleşmiş ve müşteriye sunulmayacak halde etleri ya atacaklar ya da iyi pişmiş et istediğinizde önünüze getirecek.

Göbek salata Bakteriler salatanın nemli yapraklarına bayılırlar. Bakterilerin üremesi için mükemmel bir ortam oluşturan yeşil yapraklı sebzeler, restoranlarda yeterince yıkanmadığı için bakteri riski taşımaktadır.

Ekmek Amerika'nın 3 ünlü şefi yenmeyen ekmek dilimlerinin başka masalara servis edildiğini Food Network Magazine'e itiraf etti

İstiridye İstiridyeyi sadece özel olarak deniz ürünleri satan restoranlarda yemeye özen göstermelisiniz. Bayat istiridyeler besin zehirlenmesine yol açabilir.

Az sipariş edilen yemekler New Yorklu Şef Michael Armstrong, bir restorana gittiğinizde sadece o restorana özel şeyler sipariş etmenizi öneriyor. "Pizzacıda makarna sipariş ettiğinizde iyi bir şey beklemeyin." diyor. Çünkü nadiren sipariş edilen yemeklerin malzemeleri uzun süredir kullanılmadığı için mutfakta bekliyor ve bayatlayabiliyor.

Vejetaryen ve vegan yemekler Amerika'da yapılan bir araştırmaya katılan restoran çalışanlarının %15'i restoranlarda servis edilen vejetaryen ve vegan yemeklerin aslında menüdekiyle uyuşmadığını, hatta bazı hayvansal gıdaların eklendiğini itiraf etti.

Somon suşi Somon suşi sevenlere kötü bir haberimiz var. Şef Hank Scrampton, tatlı su somonlarından kaçınmanızı söylüyor çünkü bu tür somonlar parazit oluşumu için mükemmel bir ortam. Dondurulmuş olması durumunda mikroorganizmalar ölüyor ancak tazeyse risk taşıyor. Kaynak:Duygu Bay / PembeNar Özel