genel

Ünlü profesörden son dakika corona virüs uyarısı! "Eğer dışarıda dolaşmaya devam ederseniz..."

Abone Ol

Özellikle İstanbul'da corona virüs tehlikesini aldırmadan sahil şeridine akın eden vatandaşlar az önce Valilik'ten ciddi uyarılar geldi! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da corona virüsle ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dikkat çeken açıklamanın satır başları şu şekilde; "Bir hafta içerisinde herkes evlerine girmezse, temas devam ederse bu iş büyük sıkıntılar doğuracak, önümüzdeki bir hafta çok önemli." Corona virüsle ilgili son dakika uyarılarını mutlaka ciddiye alıp evlerden çıkmamalıyız!

Dünya genelinde corona virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bini geçti. Virüsün enfekte olduğu kişi sayısı ise 307.297. İtalya'daki vahim tablo evde kal uyarılarını daha anlamlı kılıyor. Son dakika haberine göre Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 'Çin'de sokağa çıkanları hapse attılar, Güney Kore telefonlara çip taktı bu denli önlemler orada vaka sayısının yükselmesini engelledi. Önümüzdeki hafta çok önemli' dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kanal 7 ekranlarında Başkent Kulusi programına konuk oldu. Ceyhan koronavirüsün tedavisinden, iyileşme sürecine ve Türkiye'deki tahmini vaka sayısına kadar birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ceyhan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Çin insanlara dedi ki, "evlerinizden çıkmayın". Hafif derecede virüs kapanları evlerine kapadı ve kapıları mühürleri. Sokağa kaçanları hapislere attılar. Evde kapalı olanlara yemekleri pencerelerden verdiler. Demokratik bir ülkede bunlar zor tabi, ciddi baskı uyguladılar. "GÜNEY KORE TELEFONLARA ÇİP TAKTI" Güney Kore çok fazla test yaptı. Orada salgın birden başladı bir ayinden dolayı. Küçük bir bölgeyi kapatıp herkese test yaptılar. İnsanları evlerine kapattılar. Güney kore pozitif buldukları insanların telefonlarına çip koydu ve diğer insanlar bunu izlediler.

"BU HAFTA ÇOK KRİTİK" İran ve Çin'e baktığımızda daha yavaş bir artış ama Avrupa ve ABD'ye göre hızlı bir artış söz konusu. Yayılma kontrolden çıktı diye bir şey şuan söyleyemeyiz. Çok kritik bir dönemdeyiz. Şu bir hafta en kritik dönem. Bu haftada kontrolleri hızlı bir şekilde yapmazsak kontrol etmesi çok zor bir döneme girebiliriz. "VAKALAR TÜM İLLERE YAYILDIYSA KONTROLÜ ZOR OLABİLİR" Eğer vakalar sadece bir kaç ildeyse kolay ama bütün illere yayıldıysa daha zor olacaktır kontrol. İllerin açıklanmasında böyle bir yarar olabilir. İllerin açıklanmamasının mantıklı gerekçeleri var tabi, devletimiz bu konularda önlem alıyordur. Vakalar sadece belli illerdeyse karantina uygulanıp, giriş çıkışlar durdurulabilir. Biz İtalya'dan daha büyük bir ülkeyiz, kontrol etmemiz çok zor olur. Şu bir haftada herkes evlerine girmezse, insanlara temasa devam ederse bu işi kontrol etmemiz mümkün değil.