genel

Üniversiteler ne zaman açılacak: YÖK Başkanı açıklıyor…

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri sonrası, üniversitedeki eğitimlere bir süre ara verinmiş sonra da uzaktan eğitime geçmişti. Peki üniversiteler ne zaman açılacak ve yüz yüze eğitime geçecek?

Abone Ol

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremlerden sonra üniversitede eğitimlere ara verilmiş bir süre sonra da 2022-2023 bahar döneminin uzaktan eğitimle devam etmesine, ikinci bir karar için de ileri bir tarih belirtilmişti. Önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim gören üniversiteli öğrenciler üniversitelerin ne zaman açılacağını soruyor.

Önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim gören üniversite öğrencileri okullarının ne zaman açılacağını merak ettiği gibi mart ayında yüz yüze eğitime geçmek için sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Peki üniversiteler açıldı mı?

Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler, 2022-2023 bahar döneminin başlama tarihini üniversitelerinin resmi sayfalarından takip etmeliler.

Üniversiteler ne zaman yüz yüze eğitime geçecek? YÖK, üniversiteler için aldığı uzaktan eğitim kararını Nisan ayı içerisinde bir daha gündeme alıp değerlendireceğini açıkladı. YÖK, Nisan ayından sonra hibrit eğitime geçebileceğini bildirdi.

YÖK'ÜN SON DAKİKA AÇIKLAMASI NE? YÖK, üniversiteler ile ilgili son dakika açıklama yaptı. Yaptığı açıklaması şöyle:

"Kahramanmaraş merkezli Deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir..

Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.".

YÖK, aldığı bu kararı Nisan ayında revize edebilir. YÖK'ün kararına göre Nisan ayında üniversiteler hibrit sisteme geçme konusunda karar alma olasılı var. Peki Hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim, yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir arada kullanıldığı modern eğitim sistemidir.