genel

Üniversiteler ne zaman açılacak? Konuya ilişkin YÖK'ten kritik açıklama!

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından üniversitelerde yüz yüze eğitime geçme kararı alındı. Alınan kararın gözden geçirilmesi üzerine YÖK'ten kritik açıklamalar geldi. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak, üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilecek tarih netleşti mi? Konuya ilişkin son gelişmeler haberimizin detayında...

Abone Ol

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili büyük yıkıma uğrattı. Yaklaşık olarak 13 milyon kişiyi etkileyen depremlerin ardından ortaya çıkan barınma sorununun hızlı bir şekilde çözülebilmesi için yurt binaları depremzedelere tahsis edildi. Yurtların depremzedelere tahsis edilmesi üzerine üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi kararı alındı.

Öncelikle eğitimin feda edildiği gerekçesi ile alınan karara büyük tepki gösterildi. Gelen tepkiler üzerine YÖK harekete geçti ve 2022-2023 bahar dönemine ilişkin yapılan değişikliği, YÖK Başkanı Erol Özvar açıkladı: "Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir"

Üniversiteler ne zaman yüz yüze eğitime geçecek? 20 Şubat tarihinde uzaktan eğitim ile başlatılan bahar dönemi, Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğinin devrede olacağı bir sistemle devam edecek. Öte yandan Başkan Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini de belirtti.

Uygulamalı Programlar Neler? Tıp Fakültesi'nde eğitim gören 4, 5. ve 6. Sınıflar Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitim gören 4 ve 5. Sınıflar Veterinerlik Fakültesi’nin 5. Sınıfları (7+1) programı uygulayan Teknoloji ve Mühendislik Fakülteleri (+1) Hemşirelik, Ebelik, Denizcilik ve diğer tüm yükseköğretim programlarında İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamalarını alanlar (6+2) veya (7+1) programı uygulayan Spor Bilimleri (3+1) veya (2+1) programı uygulayan Meslek Yüksekokullarının (+1) dönemdeki sınıfları, Meslek Yüksekokullarının İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamaları