genel

Türkiye'nin en ucuz otomobili yenilendi! İşte özellikleri ve fiyatı...

Türkiye'de en ucuz sıfır otomobil konumunda bulunan Hyundai i10 yenilendi. İşte makyajlanan i10'un fiyatı ve özellikleri.

Abone Ol

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Türkiye'deki en uygun fiyatlı otomobillerden biri olan i10 modelini yeniledi.

2023 model olarak lanse edilen yeni i10, kasası açısından 2019 model ile aynı, ancak farlar ve stoplar yenilendi. Ayrıca, 15 inç jantlar ve çift renk seçenekleri gibi görsel detaylar da araçta yerini aldı.

Yeni i10, iç tasarımı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Ambiyans aydınlatması ve dijital gösterge ekranı önemli değişiklikler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra, araçta 8 inç boyutlu bir bilgi eğlence ekranı ve USB Type-C girişleri gibi özellikler de bulunuyor.

Hyundai, güvenlik ve sürüş konusunda da i10'u yeniledi. Önden çarpışma engelleme sistemi bisikletleri algılayabilecek şekilde genişletilirken, arka koltuk uyarı sistemi de yolcuların güvenliği için önemli bir detay olarak eklendi.

Hyundai, i10'un Nisan 2023'ten itibaren İzmit'teki fabrikasında üretileceğini açıkladı. Araç fiyatı henüz netleşmemiş olsa da, güncel i10 fiyatının 359 bin TL'den başladığını belirtiliyor. Yeni i10'un da en azından bu fiyatlarla piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.