genel

Türkiye'nin altın mevduatı: İşte il il altın miktarları

Türkiye'nin altın mevduatı: İşte il il altın miktarları

Abone Ol

Altına olan ilgi her dönemde azalmadan devam ediyor. Güvenli liman özelliğini koruyan altın, yatırımcıların tercihleri arasında yer almaya devam ediyor.

Küresel büyümenin yavaşladığı dönemde altının cazibesi daha da arttı. Ukrayna-Rusya Savaşı'nın etkisiyle dünya genelinde en fazla tercih edilen yatırım aracı olan altına olan talep Türkiye'de de yüzde 30 oranında arttı.

Yurt içinde gram altının değeri 190 lira seviyelerinden 1670 liraya kadar çıktı. Altın mevduatı da Türkiye genelinde dikkate değer bir artış gösterdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Türkiye'deki bankalardaki altın mevduatı, yılın ilk altı ayında yüzde 55,3 artarak 699 milyar 980 milyon lira seviyesine yükseldi.

Altın mevduatında İstanbul lider konumda bulunuyor. Şehirdeki altın mevduatlarının yüzde 32'si, toplam mevduatın yaklaşık üçte birini oluşturacak şekilde, 224 milyar 309 milyon lira ile İstanbul'da bulunuyor. İkinci sırada ise 77 milyar 252 milyon lira ile Ankara geliyor.

Ankara'yı sırasıyla 42 milyar 927 milyon lira ile İzmir, 24 milyar lira ile Bursa, 22 milyar 282 milyon lira ile Antalya takip ediyor.

Altın, hem ekonomik belirsizliklerin hem de yatırım aracı olarak talebin yüksek olması nedeniyle Türkiye genelinde hala önemli bir yer tutmaya devam ediyor.