genel

Türkiye Genelinde Hava Durumu: Meteoroloji Uyarıyor, Takipte Kalın!

Meteoroloji raporuna göre, Ege, Marmara ve Batı ile Orta Karadeniz'de yağışlı bir hava bekleniyor. Marmara ve kuzey Ege'de kuvvetli poyraz etkisiyle sıcaklıkların 4 ila 6 derece düşmesi tahmin ediliyor.

Abone Ol

Ülkenin kuzey ve batısında parçalı ve çok bulutlu bir atmosfer hakim olacak. Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Trakya, Çanakkale çevreleri ve Edremit Körfezi'nde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve sis olasılığı bulunuyor.

Marmara'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyrederken, diğer bölgelerde 4 ila 6 derece üzerinde olacak. Rüzgar genellikle güneyden esecek, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak hissedilecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'da beklenebilecek kuvvetli sağanak yağışlara dikkat çekerek, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildiriyor. Marmara'nın batısında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiği için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması öneriliyor.

Bölge bölge hava durumu incelendiğinde: Marmara Bölgesi: Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 14°C. Edirne: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 6°C. İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 11°C. Kocaeli: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 13°C.

Ege Bölgesi: Afyonkarahisar: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 14°C. Denizli: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 18°C. İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 19°C. Muğla: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 17°C.

Akdeniz Bölgesi: Adana: Az bulutlu, sıcaklık 25°C. Antalya: Parçalı bulutlu, batı kesimleri yer yer çok bulutlu, sıcaklık 21°C. Burdur: Parçalı bulutlu, sıcaklık 15°C. Mersin: Parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 25°C. İç Anadolu Bölgesi: Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeybatısı akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı, sıcaklık 14°C. Çankırı: Parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 16°C. Eskişehir: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeybatısı akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı, sıcaklık 15°C. Konya: Parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 16°C.

Batı Karadeniz Bölgesi: Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı, sıcaklık 15°C. Düzce: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı, sıcaklık 13°C. Kastamonu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı, sıcaklık 15°C. Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı, sıcaklık 13°C. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Rize: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı, sıcaklık 21°C. Samsun: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı, sıcaklık 21°C. Tokat: Parçalı bulutlu, sıcaklık 19°C. Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı, sıcaklık 21°C.

Doğu Anadolu Bölgesi: Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 9°C. Hakkâri: Parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 10°C. Malatya: Parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 12°C. Van: Parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 11°C. Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, sıcaklık 15°C. Gaziantep: Az bulutlu ve açık, sıcaklık 17°C. Mardin: Az bulutlu ve açık, sıcaklık 16°C. Siirt: Az bulutlu ve açık, sıcaklık 15°C.