genel

Türkiye geneli için kar yağışı uyarısı! Buzlanma ve çığ tehlikesi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin bazı bölgelerinde yoğun kar yağışının bekleniyor. Özellikle 10 il için uyarı yapılırken, vatandaşlar olası buzlanma ve çığ tehlikelerine karşı dikkatli olmaya çağırıldı. Beklenen kar yağışının yer yer 10 ile 20 santimetre kalınlığında olması bekleniyor.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yağış bekleniyor. Bu bölgelerde yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

Prof. Dr. Orhan Şen'den Önemli Uyarılar Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi için ciddi kar yağışları ve bununla birlikte çığ tehlikesine dikkat çekti. Ayrıca, iç bölgelerde sis, don ve buzlanma riskinin bulunduğunu belirtti. Şen, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara ve Trabzon için beklenen hava sıcaklıklarını da paylaştı.

İç Kesimlerde Sis ve Buzlanma Tehlikesi Meteoroloji'nin tahminlerine göre, iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi yaşanabilir. Sabah ve gece saatlerinde ise buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç, batı ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında, güneydoğu kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden esmesi ve bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli Kar Yağışı ve Sarı Kodlu Uyarı MGM tarafından Ağrı, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Van, Siirt, Şırnak ve Ardahan için sarı kodlu uyarı verildi. Bu illerde ve çevrelerinde beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ ve tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.