genel

Türk bilim insanı corona virüsü izole etti! Corona virüse karşı aşı ve ilaç üretmek için...

Abone Ol

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de corona virüse karşı tedavi ve aşı çalışmaları devam ediyor. Son dakika haberine göre Ankara Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Aykut Özkul; aşı, serum ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardıklarını açıkladı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği de Prof. Dr. Aykut Özkul için tebrik ve teşekkür mesajı paylaştı! İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Ülkemizde corona virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 501 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün gece yaptığı açıklamalara göre toplam vaka sayısı da 23.934 oldu. Dünya genelinde 1 milyon 200 bin kişinin corona virüs testi pozitif çıktı. 65 bin kişi ise yeni tip koronavirüs yüzünden hayatını kaybetti. Son dakika bilgisine göre Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardıklarını açıkladı.

Koronavirüs dünyanın dört bir yanını etkilemeye devam ederken bilim insanları tarafından virüse karşı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu konuda bir güzel haber de Ankara'dan geldi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardıklarını açıkladı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nden Prof. Dr. Aykut Özkul için tebrik ve teşekkür mesajı paylaşıldı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi, "Son derece önemli ve sevindirici çalışmasından dolayı Sayın Hocamızı ve ekibini kutluyor, teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte başarılar diliyoruz" açıklamasında bulundu.