genel

Travmalarınızla başa çıkmanın 5 yolu

Abone Ol

1- Acınızla yüzleşin Her ne yaşadıysanız şunu unutmayın başınıza gelen şey bir insanın başına gelebilecek bir şey. E siz de insan olduğunuz için bu duruma çok da şaşırmamanız gerekiyor.

2- Her şeyin aşırısı zararlı Kendinize denize atılmış hissedebilirsiniz. Sudan çıkmış balık gibi bir durumdasınız, haklısınız. Ama çare yılana sarılır gibi kendinize bağımlılıklar edinmek değil. Alkol, sosyal medya, uyku. Her şeyin aşırısı zararlı. Sizi sadece kısa vadede rahatlatıyor. Uzun vadeli düşünmeniz gerektiğini kendinize sık sık hatırlatın.

3- Aynı şeyi ikinci kez yapmayın Rutininizin dışına çıkın. Asla yapmayacağınız yemekleri yapın. "Gitmem, benim orada ne işim var?" diyeceğiniz mekanlara, yerlere, ülkelere gidin. X noktasından Y noktasına halaylar çekerek gidin. Zincirlerinizi kırmak ve kendinizi şaşırtmak size çok iyi gelecek.

4- Hönküre hönküre ağlayın Sezen Aksu boşuna 'Ağlamak Güzeldir' diye özet geçmiyor. Ağlamak rahatlatıyor, ağlamak her şeyi sıfırlamamıza yardımcı oluyor. Unutmayın eğer ağlamanız gereken noktada ağlamadıysanız, gün gelir o vermediğiniz tepki sizi 3.4'lük bir depremde bile yerle bir eder. Ağlayacak gibiyseniz ağlayacaksınız. Başka çareniz yok.

5- Sadece seçtiğiniz insanlarla sohbetler edin Konuşmak, dertleşmek, paylaşmak elbette iyi geliyor insana. Ama hedef kitleniz 'herkes' olmamalı. Sohbetini gerçekten sevdiğiniz kişilerle iletişime geçin. Size iyi gelen, beraber güzel fikirler üretebileceğiniz, size güç aşılayan kafalarla sohbet edin.