genel

Toyota Kolları Sıvadı! Elektrikli, Dizel ve Benzinli Araçların Dönemi Bitiyor

Otomobil dünyasında son süreçte elektrikli araçları satışı aralıksız sürerken otomobil markası Toyota’dan ilginç bir adım geldi. İşte şaşırtan o gelişme…

Abone Ol

Dünyada fosil üretiminin tükenmekte olduğunu fark eden Toyota şirketi diğer otomobil markalarının tersine elektrikli değil çok daha farklı bir yakıtla kullanmak için bir motor türüne adım atıyor.

Toyota tarafından gelen bilgiye göre, gelecek hidrojen teknolojisi (suya) yönelik olarak değerlendiriliyor . Toyota'nın yeni hidrojen yanmalı motoru, daha çok menziller, daha aktif yakıt ikmali süreleri sağlayacak ve sadece su yayarak otomobil dünyasında devrim yaratacak.

Bu teknoloji karbon nötrlüğüne ulaşmada elektrikli araçlara umut verici bir seçenek olarak yer alacak.

Otomobil üretimi yapanlar, çevresel zararları önlemek ve enerji korumasını güçlendirmek için güneş, elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan çevre dostu otomobiller oluşturmakta ve hidrojen yakıt ikmal istasyonları bütçe dostu maliyetli bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor.

Toyota, Yamaha Motor ile beraber 455 beygir gücü ve 398 tork üretimi yapan hidrojen yakıtlı bir V-8 motor da dahil olmak üzere, sadece su dağılımı gerçekleştiren ve sadece 5 kg hidrojenle 485 km kadar yol sağlayan hidrojenle çalışan motorlar yer alıyor.

Toyota'nın hidrojen yanmalı motoru daha hızlı yakıt bitime süreleri yer almakta ve sınırlı miktarda üretilen malzemelere olan ihtiyacı düşürerek elektrikli araçlara umut verici bir seçenek olacak.

Bu modelin, 2025 yılına kadar 200 bin yakıt hücresiyle çalışması sağlanacak aracın kullanıcılara sunularak, yollarda olması hedefleniyor.

Bu modelin, 2025 yılına kadar 200 bin yakıt hücresiyle çalışması sağlanacak aracın kullanıcılara sunularak, yollarda olması hedefleniyor.