genel

Torba yasayla ücretli öğretmenlere kadro gelecek mi?

Önümüzdeki günlerde meclisten 4 adet torba yasa geçmesi bekleniyor. Bu torba yasanın içerisinde ücretli öğretmenlere kadro konusunun yer alıp almayacağı ise merak konusu.

Abone Ol

Ak Parti, önümüzdeki günlerde meclise 4 torba yasa getirmeyi planlıyor. Bu torba yasa içerisinde ücretli öğretmenlerin olup olmayacağı merak ediliyor.

Öncelikle torba yasa nedir? Torba yasa birden fazla kanun üzerinde değişikliği içeren toplu kanunlar olarak nitelendiriliyor. Bir çok konu tek seferde bu yöntemle meclisten geçirilmiş oluyor.

Ücretli öğretmenler kadroya geçecek mi? Şuan ki hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre torba yasa içerisinde ücretli öğretmenlere kadro verilmesi yer almıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika sürprizi olmazsa ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi de mümkün görünmüyor.

Öte yandan KPSS girmiş olup atama bekleyen öğretmenler ise sıranın kendilerinde olduğunu daha sonra ücretli öğretmenlere sıra gelmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı ise tek seferde daha fazla öğretmen atamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ücretli öğretmenlere yönelik bir çalışmalarının olmadığı da gelen bilgiler arasında.