genel

Togg'a özel kamu bankalarından kredi verilecek mi? Krediyle Togg almanın maliyeti...

Togg, sipariş sürecinin başlaması ve fiyatının diğer elektrikli araç modellerine göre uygun olması nedeniyle oldukça yoğun talep görüyor. Peki Togg'a özel kamu bankaları kredi verecek mi? Ve Togg'u krediyle almanın maliyeti ne kadar olacak?

Abone Ol

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG, 953 bin liradan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülüyor. T10X modeli için V1 RWD Standart Menzil 953 bin TL, V2 RWD Standart Menzil 1 milyon 55 bin TL ve V2 RWD Uzun Menzil 1 milyon 215 bin TL olarak fiyatlar belirlendi.

TOGG'u satın almak isteyenler için kamu bankaları başta olmak üzere özel bankaların uygun vade ve faizle kredi sunması bekleniyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank ve katılım bankaları da TOGG kredisi ile ilgili bir açıklama yapmazken, ilk siparişlerin ardından kredi kolaylığı sağlanacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan ÖTV matrah düzenlemesiyle, motor gücü 160 kilovattan fazla olan elektrikli araçların ÖTV matrahı yüzde 40'a yükseltildi. Ancak, TOGG'un ÖTV matrahı yüzde 10'da kalmaya devam ediyor. Bu sayede TOGG'un elektrikli araçlara uygulanan ÖTV'si yüzde 30 daha düşük olacak.

ŞUANKİ KREDİ KAMPANYALARIYLA TOGG'UN MALİYETİ NE KADAR? Ziraat Bankası, araç almak isteyenlere taşıt kredisi imkanı sunuyor. Bu kredi ile TOGG için 48 aya kadar vade seçeneği ve maksimum 399 bin TL kredi limiti bulunuyor.

TOGG T10X modelini almak isterseniz, 554 bin TL gibi bir peşinat ödemeniz gerekiyor. Kredi tutarınızın aylık ödemesi 12 bin 975 TL olarak hesaplanıyor ve toplamda 622 bin 804 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

Ziraat Bankası taşıt kredisiyle birlikte TOGG T10X modelini 1 milyon 21 bin 84 TL'ye satın alabilirsiniz. Bu fırsat sayesinde, düşük faiz oranları ve uygun ödeme koşullarıyla TOGG sahibi olabilirsiniz. Elbette Togg için özel kampanyalar beklendiğini unutmamakta fayda var.