genel

Tesla'dan Dev Kampanya! İşte Model Y Fiyatı..

Piyasaya sürüldüğü andan itibaren kullanıcısı tarafından sık sık gözlenen Tesla Model Y fiyatları şaşırttı. İşte beklenmedik gelişme…

Abone Ol

Lider Elektrikli otomobil üreticisi ve dünyaca ünlü Tesla, ABD'deki Model Y otomobillerinin fiyatına bin dolar ekledi.

ABD kökenli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçen sene Türkiye'de görücüye çıkmaya başlamıştı. Tesla, ülkemizde ilk olarak sadece Model Y'yi tanıttı ve kullanıcıların beğenisine sundu.

Türkiye'ye gelecek modeller Berlin'de üretimi sağlanıyor. Tesla Model Y, Türkiye’ye giriş yapalı daha bir ayı bile tamamlamadan 10 bin adedin üzerinde sipariş toplamış değerlendirmelere göre fazla rağbet görmüştü.

Tesla’nın internet adresinde açıklanan bilgiler kapsamında, şirket ABD'deki tüm Model Y otomobillerinin fiyatlarını bin dolar yükseltti.

Bu anlamda, Model Y temel varyantı 44 bin 990 dolardan satışa koyulurken, uzun menzilli ve performans varyantları ise sırasıyla 49 bin 990 dolar ve 53 bin 490 dolar olarak fiyatının olduğu belirlendi.

Tesla CEO'su Elon Musk, yükselen fiyatların, üretimin sürdürebilmesi için gerekli olduğunu belirtiyor.

Tesla, 23 Nisan’da, azalan talep ve piyasada güçlü rakipleriyle krşı karşıya geldiği oramda, Çin'deki fabrikasında otomobil üretimini düşürme kararına varmıştı.

Konuya yönelik bilgi aktaran yetkililer, şirket yetkililerinin mart ayının başlarında Şanghay'daki fabrika çalışanlarından haftada beş gün çalışmalarını ve Çin'de üretimi yapılan Model Y spor arazi aracının ve Model 3 sedan aracının üretimini düşürme istediğini ileri sürmüştü.