genel

Termometreler Bozulacak, Meteoroloji’den Yeni Hava Uyarısı

Termometreler bozulacak, Meteoroloji yeni hava raporu için vatandaşları uyardı. İşte yeni hava tahminleri..

Abone Ol

Meteoroloji hava tahmin analizlerinde çarşamba günü ülke geneli, Batı ve Orta Karadeniz haricinde, büyük kesimde sağanak yağmur çağrısı yaptı.

ÜÇ ŞEHİRDE SAĞANAK Ankara’da hava sıcaklığı 12, İstanbul'da 13 ve İzmir'de 16 derecelerde ölçüldüğü hava tahminlerini paylaştı.

3 İL İÇİN KAR KAPIDA Ardahan ve Kars civarında şiddetli karla karışık yağmur ve yalnızca kar olacağı öngörülüyor. Erzurum bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde etkisini gösterecek şiddetli yağışların zamanla gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar, yüksek ve dağlık alanlarda yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı belirtiliyor.

AFAD, DOĞU VE GÜNEYDOĞU İÇİN ALARM VERDİ AFAD tarafından duyurulan son dakika haberi şu şekilde: "Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt'in batısında kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ve sağanak; Van'ın güneyi, Hakkari'nin kuzeyi ile Bingöl'ün yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.Vatandaşlarımızın sel, su baskını, kar yağışı beklenen bölgelerde don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." çağrısında bulunuldu.

PERŞEMBE GÜNÜ YAĞIŞLI GEÇECEK Perşembe günü ise Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun dışında yine yurtta sağanak var. Sıcaklığın Ankara’da 11, İstanbul'da 13 ve İzmir'de 17 derece gibi seviyelerde devam edeceği vurgulanıyor.

CUMA GÜNÜ FIRTINA VE SAĞANAK ALARMI Haftanın son gününde yer alan veriler, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu haricinde yurtta yoğun sağanak yağış alarmı verildi.

Son raporlara göre; Sıcaklıklar 1-2 derece düşüş gösterirken Ankara’da ve İstanbul'da 10, İzmir'de ise sıcaklığın 15 derece olması gelen bilgiler arasında.

CUMARTESİ GÜNÜ ANKARA VE İSTANBUL'DA YAĞIŞ GELİYOR Hafta sonu cumartesi gününde ise Batı Ege ve Batı Akdeniz haricinde yurt geneline sağanak yağış hakim olacak.

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Ankara’da termometreler 8 derece yağmurlu, İstanbul'da 7 derece yağmurlu, İzmir'de 14 derece az bulutlu ve açık bir hava tahmini yapıldı.