genel

Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Temmuz zammı için konuşulan rakam....

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete bir ara zam olacağını belirterek, temmuz ayını işaret etti. Peki, Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte, kulislerde konuşulan rakam...

Abone Ol

2023 yılının Ocak-Temmuz dönemi için asgari ücret yüzde 54,66'lık zam oranıyla brüt 10 bin 8 liraya, net 8 bin 506 liraya yükseldi. Seçim öncesi asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği son günlerin en çok konuşulan konuları arasında girmeyi başardı.

Geçtiğimiz hafta en düşük emekli maaşının 5.500 TL'den 7,500 TL seviyesine çekildi. Seçim öncesi en düşük emekli maaşına yapılan bu iyileştirme, asgari ücretli çalışanların seçim öncesi maaşlarında artış beklentisini arttırdı.

Ancak gündeme gelen zam konusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, ''Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacak.'' ifadelerini kullandı. Asgari ücret için verilen tarihin ardından kulisler hareketlendi.

Kulislerde ara zamla birlikte asgari ücretin ne kadar olacağı konuşulmaya başlandı. Buna göre kulislerde; ocak ayında yapılan zamla birlikte şu an 8 bin 500 TL olan asgari ücretin, temmuz ayında yapılacak olan ara zamla birlikte 10 bin liraya çıkarılacağı sık sık dillendiriliyor.