genel

Telegram'a WhatsApp'ı kıskandıracak özellikler geliyor! Zorunlu WhatsApp sözleşmesi Telegram'a yaradı!

Abone Ol

WhatsApp'ın yenilediği gizlilik sözleşmesi, kullanıcı verilerinin Facebook ve bağlı şirketlerle paylaşılmasını zorunlu hale getiriyor. Sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar da uygulamayı kullanamayacak. Bu durum WhatsApp'ın kullanıcılarını kaybetmesine neden oldu. Birçok insan popüler uygulamaya tepki gösterip, Telegram, Signal gibi alternatif uygulamalara geçiş yaptı. Dijital göç halen sürüyor. WhatsApp'ın en büyük rakibi olan Telegram bunu fırsata çevirdi ve bünyesine yeni özellikler ekleyerek daha çok kullanıcıyı kendine çekmeye çalışıyor. Telegram, WhatsApp'ta olmayan ve kullanıcıların oldukça işine yarayacak bir dizi yeni özellik duyurdu.

The Verge'de yer alan habere göre, iOS ve Android uygulamaları için yayınlanan Telegram 7.5.0 güncellemesi platforma bir dizi yenilik ekliyor.

WhatsApp kan kaybetmeye devam ediyor. Yayınlanan son raporlarda Telegram, Signal ve alternatif diğer mesajlaşma uygulamalarının kullanıcı sayısı biraz daha yükseldi. Bunun nedeni bilindiği üzere WhatsApp'ın kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşacak olmasından kaynaklanıyor. Zorunlu tutulan sözleşmeyle birlikte büyük tartışmalar yaşandı. Türkiye ve birçok ülkede resmi kurumlar devreye girdi. Fakat WhatsApp geri adım atmıyor.

WhatsApp'ın dikte ettiği değişiklik sonrası başlayan dijital göçle birlikte, WhatsApp'ın rakipleri de hem daha fazla yeni kullanıcıyı kendine çekmek, hem de mevcut kullanıcı tabanını da kaybetmemek için için harekete geçti. Yeni özellikler bu durumda devreye giriyor. O uygulamalardan birisi olan Telegram, WhatsApp kullanıcılarının bir hayli işine yarayacak özelliklere kavuşuyor.

Kullanıcılar bu opsiyonu kullanırken 24 saat veya 7 gün arasında seçim yapabilecek ve zamanlayıcı ayarlandıktan sonra gönderilen tüm mesajlar herkes için otomatik olarak silinecek.

Aynı habere göre, bu güncelleme ile kullanıcılar otomatik silinen mesajlar özelliğine kavuşacak. Bu özellik ile kullanıcılara belirli bir sohbet için mesajların otomatik olarak silinmesini ayarlama seçeneği sunulacak.

Telegram grupları ve kanalları için zamanlayıcı özelliğini yalnızca yöneticiler etkinleştirebilecek. Söz konusu özelliklerin önümüzdeki günlerde kullanıma girmesi bekleniyor. (NTV)