genel

Telefon almak isteyenlerin buldukları bu yöntem ile ucuza telefon almak hiç bu kadar kolay olmamıştı

Dolar kurunda yaşanan hareketlilik birçok ürünün fiyatının çok ciddi oranlarda artmasına sebep olurken artışlardan en çok etkilenen ürünlerin başında gelen telefonlarla ilgili tüketicilerin bulduğu yöntem adından söz ettirmeyi başardı.

Abone Ol

Son zamanlarda KDV, ÖTV ve TRT Bandrol Ücreti ve Kültür Bakanlığı Payı vergilerinin yükselmesiyle telefon fiyatları zirveyi gördü.

Türkiye'deki yüksek telefon fiyatlarından dolayı birçok tüketici çareyi ise yurt dışından telefon alma ile bulmuş ancak ona da yeni yasayla yasak getirildi.

Yaşanan fiyat artışları ve yurt dışından telefon alamın yasaklanması sonrası tüketiciler sistemin açığını buldu.

Bu yöntemde kişiler önce sigortalı uçak bileti satın alıyor. Havalimanında pasaport kontrolünden geçiyor ve uçağa binmeden biletini iptal ederek geri geliyor. Sigortalı bileti olduğu için uçak bileti ücretinin yüzde 90’ını geri alabiliyor.

Pasaport kontrolünü geçtikten sonra Duty Free alanından vergisiz alışveriş imkanından da faydalanma imkanı bu sistemi cazip kılıyor.

Vatandaşın pasaportunda yurt dışına çıkış yaptığı gözüktüğü için IMEI kayıt hakkı kazanıyor. Kayıtsız telefonunu pasaportu ile kaydederek kullanabiliyor. Bu yöntem ile iPhone 14 Pro modelleri için 20 bin TL’ye varan fiyat avantajı elde edebiliyor.