genel

Tazeliğini yitirip pörsüyen sebzeleri canlandırmanın en kolay yolu..

Abone Ol

Çıtır çıtır taze, sulu mu sulu sebzeler ile hazırlanmış salatalar, mezeler kimin ağzını sulandırmaz… Ancak bunun önündeki en büyük sorun, buzdolabınızı açtığınızda artık pörsümeye yüz tutmuş halde gördüğünüz yeşillikler ve sebzelerse üzülmeyin! Onları eski haline getirmenin çok basit bir yolu var! Pörsümüş yeşillikler, sebzeler nasıl canlandırılır? İşte cevabı.. 1. Çok fazla hasar görmüş kısımları temizleyin Çok pörsümüş ya da gerekli olmayan bölümleri kesin. Örneğin kereviz yapraklarını yeniden canlandırmak için fazla kendinden geçmiş olabilir ancak kereviz saplarını kurtarabilirsiniz.

Pancar yeşillikleri, pancar yumrusu gibi diri olamayabilir. Bu nedenle sağlam kalan tarafın da ziyan olmaması için zarar görmüş kısımları ayıklayın. Sadece yeniden canlandırabileceğiniz bölümleri saklayın.

2. Buzlu suya yerleştirin Birçok sebzeyi, yeşilliği buzlu su dolu bir kaba koyabilirsiniz. Daha sonra da suyun ısınmaması için bu kabı buzdolabına alın.

Yiyecekleri bu şekilde 15 ila 30 dakika bekletin. Turp, havuç gibi kök sebzeler 1 saate ihtiyaç duyabilir.

Kuşkonmaz, brokoli gibi saplı yiyeceklere çiçek gibi davranabilirsiniz: Kök bölümlerinden su dolu bir kavanoza koyarak canlanmasını sağlayın. Suyu iyice emebilmesi için suya koymadan önce uçlarından biraz kesin.

3. İyice kurutun Kalan kum veya kiri temizlemek için bu ürünleri soğuk akan su altında durulamanız gerekebilir.

Ardından fazla suyu almak için için sebzeyi narin bir şekilde kurulayın. Özellikle marul ve yeşillikler iyice kurulanmalı.

4. Normalde kullandığınız gibi kullanın Canlanan ürünlerin çoğu, planladığınız gibi kullanılabilir. Bazı ürünlerin normalden daha fazla su içerdiğini görebilirsiniz ancak bu tadı etkilemeyecektir.

Gıdadaki su buharlaşsa bile lezzetten sorumlu olan bileşenler kalır. Canlandırılan ürünler, tarladan gelen taze yiyeceklerle neredeyse aynı tada sahip olacaktır.

Ürünü canlandırmak ve sonraya saklamak istiyorsanız su banyosundan sonra çok kurutmanız gerekir.

Su, bakteriler için bir üreme alanıdır ve tazelenen bu besin, siz ona kullanmadan önce çürümeye başlayabilir. Bozulmayı önlemek için canlanan ürünleri iki gün içinde kullanın.

Su, bakteriler için bir üreme alanıdır ve tazelenen bu besin, siz ona kullanmadan önce çürümeye başlayabilir. Bozulmayı önlemek için canlanan ürünleri iki gün içinde kullanın.

Ancak çürümeye yüz tutmuş pörsümeleri maalesef geri döndürmek pek mümkün değildir. Bu nedenle kabak, domates gibi ürünleri buruştuğunu gördüğünüzde tüketmelisiniz.

Çok arada kaldığınız yiyecekleri buzlu su banyosuyla canlandırmayı deneyebilirsiniz. Ancak yapısı daha da kötüleşirse veya düzelmezse bu ürünü artık gözden çıkarmalısınız.