genel

Tam bir antimikrobiyal! Akciğerleri temizliyor, virüsleri adeta yok ediyor

Abone Ol

SARIMSAK Antimikrobiyal etkisi sayesinde insan sağlığına en çok fayda sağlayan sarımsak, aşırıya kaçılmadan tüketildiği sürece akciğerlere de fayda sağlar.

ZEYTİNYAĞI Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan zeytinyağı, hakkında yapılan çalışmada akciğerlerdeki hücrelerin yenilenmesini sağladığı ortaya çıktı.

DOMATES Likopen maddesi bakımından zengin olan domates, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Uzmanlar genellikle astım ve KOAH hastalarına fayda sağlar. Akciğeleri temizleyen domates aynı zamanda kanda biriken enfeskiyonları da yok eder.

PAZI Demir bakımından zengin olan pazı, bağışıklığı güçlendirerek virüs ve enfeksiyonların etkilerini azaltır. bu yolla da akciğerleri de güçlendirir.

YOĞURT Kalsiyum ve B grubu bakımından zengin olan yoğurt, KOAH riskini azaltır. Yoğurt kemiklerin yanı sıra akciğerlere de fayda sağlar.

KIRMIZI (MOR) LAHANA Uzmanların kan yapımı için önerdiği mor lahana üst solunum yolları hastalıklarına yol açan akciğerlerin işlevselliğine olumlu katkı sağlar. Nikotin ve virüslerin verdiği hasarları sıfırlar. Hücreleri yeniler.

ELMA Lif bakımından zengin olan elma aynı zamanda C, A ve E vitaminlerini barındırır. Özellikle sigara içenlerin akciğerlerde neden olduğu tahribatı temizlemenin yolu elmadır. Uzmanlar akciğerler için elmanın suyunun çıkartılıp tüketilmesi önerilir.

MUZ Akciğerlerin en çok ihtiyaç duyduğu maddelerden biri potasyumdur. Potasyum akciğerlerin işlevselliğini artırır. Doğada da potasyum bakımından en zengin besin muzdur.

BAL KABAĞI Uzmanlar her mevsimde yetişen besinlerin vücuda daha faydalı olduğunu vurgular. Kış aylarında da özellikle akciğerlere faydalı besinlerin başında bal kabağı gelir.